×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  csütörtök, 28 december 2017 15:30

  TransferMarkt: Lewa és Thiago a két legértékesebb játékosunk (teljes lista)

  Written by

  Mint azt sokan tudják, a transfermakt.de egy a futballvilágban széles körben elsimert és hivatkozott szakmai portál, ami a futballisták piaci értékének becslésével foglalkozik, és általában igen megbízható referencia. Az év vége fele az oldalon frissíteni szokták a játékosok "értékbecslését", mégpedig azok adott évben nyújtott teljesítménye alapján.

  Nézzük hát hogyan változtak a számok a Bayern esetében (lista a cikk végén)

  Akik visszaestek
  A müncheniek felemásra sikeredett évének megfelelően a játékosaink árbecslése is eléggé kétarcúra sikeredett: miközben páran növelni tudták a piaci értéküket, volt olyan játékos is aki "értékcsökkenést" könyvelhetett el.

  Sérüléseinek köszönhetően Manuel Neuer értéke 40 millió euróról 35-re csökkent, ezzel jelenleg egy szinte áll Boatenggel aki 38-ről esett vissza. Bernat még komolyabb csökkenést szenvedett el, a korábban 18 millióra értékelt spanyol balbekket most már csak 12 millióra taksálja a TM. (ez a 33%-os csökkenés a legnagyobb a keretben)

  További piaci értékcsökkenést könyveltek el Rafinha (4,5 -> 3,5), Thomas Müller (50 -> 45), Franck Ribéry (7 -> 5) és Arjen Robben (10 -> 9) esetében. Míg Müller esetében a gyenge teljesítmény áll a háttérben, addig Robbéry kapcsán egyértelműen a sérülések és a kor.


  Nyeretesek
  A TM frissítésének abszolút nyertesei Joshua Kimmich és Kingsley Coman lettek. Mindktetten 15 millió euróval növelték az értéküket, ennek megfelelően Coman most 35-ön míg a német csodagyerek 40 millión áll. A Bundesligán belül csak Goretzka ért el nagyobb javulást tőlük.

  A hoffenheimi újoncaink is jól zárták az évet: Süle 5 millióval növelve értékét most már 30-on áll, a tőle azért egyértelműen idősebb Rudy 12-ről 15-re ugrott.

  A középpályán is szépen alakult a helyzet: Martínez ismét elindult felfelé, így már 32 milliót ér a TM szakembereinek szemében, míg Tolisso 35-ről 40-re tornázta fel magát az őszi szezon során.

  Folyamatos sérülései ellenére Thiagonak is sikerült javítania, a spanyol középpályás 40-ről 50 millióra emelte értékét és ezzel a második legértéksesebb játékosa a klubnál, James-szel holtversenyben - aki 50-en stagnál( de ugyebár ő csak kölcsönjátékos egyelőre)

  A Bayern legdrágább játékosa, nem meglepő módon ismét csak Robert Lewandowski lett, aki őrzi 80 millió eurós értékét és ezzel toronymagasan vezeti ezt a fajta listát a Bajoroknál. A lengyel csatár ezzel az értékkel egyébként benne van a nemzetközi TOP10-ben is.


  tm1tm2
  tm3 

  Hírek