×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  csütörtök, 01 február 2018 14:25

  RUDY - Harc a láthatatlanság ellen

  Written by

  Amikor fel akarjuk sorolni a Bayern német válogatott játékosait, egy név könnyen elfelejtődik: ez nem más, mint Sebastian Rudy. A 27 éves középpályás ugyan szimpatikus jelenség, de nem az a típus aki rögtön kitűnik.

  És pont ebben rejlik a veszély számára: A müncheni sztárforgatagban nem nehéz elveszni - így fenn áll a lehetőség, hogy elveszíti a helyét a német VB-keretben is.

  A söprögető mindezek ellenére bizakodóan nyilatkozott a Sport1-nek: "Nem kell senki előtt elrejtőznöm", mondta a Hoffenheim elleni mérkőzés után.
  "Várom a soron következő feladatokat, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki a dologból a következő hetekben."

  Az eddigi tendencia azonban nem túl bíztató számára: 18 tétmérkőzésen - Jupp Heynckes visszatérése óta - csak 6-szor volt kezdő, december közepe óta pedig egészen szombatig mindössze 3 perc jutott neki. Volt klubja ellen is valószínűleg azért jutott újra kezdőként szóhoz, mert Javi Martínez sérülés miatt nem tudott pályára lépni. 
  "Úgy vélem, hogy egész jó teljesítményt nyújtottam. Megpróbálom továbbra is felhívni magamra a figyelmet és ott lenni ha szükség van rám"
  A Martínez és közte lévő különbség a mérkőzés elején látszott igazán, a bajorok igen gyenge kezdést produkáltak és Rudy posztját abszolút nem tudták uralni, nem tudták a védekezést stabilizálni.
  A spanyol játékos helye Heynckes irányítása alatt megkérdőjelezhetetlen, nem úgy, mint Carlo Ancelotti irányításakor, aki védőként tekintett Martínezre és így szinte az összes mérkőzésen Rudyt tette a középpályára.

  Jó kezdés, döcögős folytatás
  A 0 €-s játékos jó teljesítményekkel köszönte meg a bizalmat, például a Dortmund elleni szuperkupa mérkőés alkalmával. Ennek ellenére Heynckes visszatérése óta főként a kispadot koptatja, mivel az edző Martínez mellett inkább egy támadóbb középpályásra voksol, mondjuk Arturo Vidalra vagy Corentin Tolissora.
  Thiago visszatérésével pedig még inkább szorulni fog a hurok Rudy körül. A következő szezonban Leon Goretzka érkezésével pedig szinte kilátástalanná válhat a helyzete.

  Út a válogatottba
  Hasonló forgatókönyv várhat rá nyáron a VB keretbe való kerüléskor. Joachim Löw számára is túlkínálat van a középpályán, így Rudynak kiegészítő emberként sem túl jók a kilátásai.
  A Nationalelfből való újboli kikerülés igazán keserű lenne, hiszen két évvel ezelőtt, az EB keretből is az utolsó pillanatban szórta ki a szövetségi kapitány.
  Egyelőre azonban Rudy ilyen távlatokban még nem akar gondolkodni, inkább csak meccsről meccsre. Úgy tűnik az első bajnoki címe is a zsebében van már, de egyelőre a gratulációkról hallni sem akar: "Valóban nem áll rosszul a dolog, de várnak még ránk szoros meccsek."

  Ez adhat bizalmat a sváb középpályásnak arra, hogy Heynckes a három frontos terhelés miatt a következőkben számítani fog még rá.
  "Kétség kívül nagy a konkurencia a posztomon, ennek ellenére megpróbálom érvényesíteni az akaratom", mondta a TZ-nek.  A VB a nagy vágyam. Nagyon optimista vagyok, hogy összejön", zárta gondolatait.

  Hírek