×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  hétfő, 07 október 2019 23:13

  HAINER: "Uli igazi, közeli barátom, és sokban hasonlítunk"

  Written by

  A nagy Hainer-interjú második részében fény derül a régi és a leendő elnök közeli barátságának hátterére és Herbert vezetői személyiségébe is betekinthetünk.


  FCB.de: Milyen volt amikor a 90-es évek elején először találkozott Uli Hoeneß-szel? Olyan volt mint a TV-ben?
  Hainer: Sok párhuzamosságot láttam. Emlékeztem a nagy emlékezetes futásaira, ahogy sohasem adta fel a harcot, hiába volt rajta 2-3 védő is. Az a küzdőszellem, azt rögtön láttam benne.

  Barátok lettek. Uli ott volt Ön mellett a lánya halálakor, és Ön az elsők között látogatta meg őt a börtönben. Mit jelent a barátság az Ön számára általánosságban?
  A barátság azt jelenti, hogy a nehéz pillanatokban is ott vagy. Uli belátta, hogy hibázott, nem is akart fellebbezni - ami megmutatja a személyiségét. S amikor a lányunk eltávozott, ő volt az első aki hívott és kérdezte, hogy miben segíthet. Az nem számít, hogy kik nevetnek veled a jó időben, akkor sok a "barátod", az számít, hogy kikkel sírsz együtt ha igazán bajban vagy.

  Milyen érzés lesz az utódjának lenni?
  Uli hatalmas lábnyomot hagy maga után. Ő egyedi módon intézi az ügyeket. Az biztos, hogy nincs olyan futballista tapasztalatom mint neki, de évekig vezettem egy nagy vállalatot, ami hasznos lehet. De azt is tudni kell, hogy nem fog teljesen távozni. Csak 40 km-re lakik a a Säbener Strasse-tól, mobilnet is van Tegernseeben - és tudom, hogy kell felkelteni a figyelmét.

  Mit mondana azon kritikusoknak, akik szerint Uli Hoeneß továbbra is irányítani akarja a klubot?
  Egyrészt már bizonyítottam, hogy sikeresen tudok menedzselni egy nagy nemzetközi vállalatot. Másrészt, ugyan barátok vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy mindig ugyanaz a véleményünk mindenről. Ezen túlmenően, be kell vallanom: ha ugyanolyan sikeresen tudnám vezetni a klubot, mint ő, akkor az nem lenne rossz. Az ő tanácsaival nem járok majd rosszul.

  Uli azt mondta, hogy soha nem használ internetet. Mi a helyzet Önnel?
  Ez például olyan dolog, amiben nem hasonlítunk és eltér a véleményünk. Nekem nem kell faxot küldeni, hogy kapcsolatba lépjen velem valaki. A net segít a hatékony munkában, nem szá,ít merre vagyok.

  Miket szokott böngészni?
  Sokmindent. Például most rákerestem, hogy ki fog engem interjúvolni (nevet) Vasárnaponként mindig a Bayern weblapja az első, egyébként mindig a leveleimmel kezdem. Egy szokásom amit a munkából hoztam. Ma már nincs tele annyira a mailboxom, így van időm híreket olvasni, hogy mindenről képben legyek.

  Uli kanapéja az irodájában már-már legendás. Önnél is bárki bejöhet és leülhet mesélni a problémájáról?
  Ha itt hagyja igen! Az aszalt bitosan magával vsizi. Egyébként igen, mindenki elnöke szeretnék lenni, aki mindenki számára elérhető a klubban. A partnereinknek és az alkalmazottaknak is. S nemcsak a futball szekció számára, hanem a kosárlabda vagy a sakk-szekciónk tagjainak is. A Bayern nemcsak foci.

  Az adidas-nal két nehezebb időszaka is volt - 2008-ban és 2014-ben. A média szerint nagyon ragaszkodott az állásához és "diktátorként" jellemezték a címlapokon. Mit tanult ebből az időszakból?
  A két időszaknak eltérő okai voltak: 2008-ban gazdasági válság volt, míg 2014-ben a saját hibáink okozták a gondokat. Emlékszek a címlapokra, igen, és elsőre fájt azokat olvasni. "elég volt, kifogyott az ötletekből!" Azt gondoltam, hogy minden elfelejtettek, amit elértem. De aztán felálltam és megmutattam nekik, egy év alatt rendbe tettük a dolgokat. Amikor 2001-ben kineveztek a cég 3 milliárd eurót ért, távozásomkor, 2016-ban már 36 milliárd volt ez az érték. Ez egy újabb hasonlóság Ulival: akkor vagyunk a legjobbak, ha nyomás van rajtunk.

  Be szokta látni, ha hibázott?
  Azt mondják, hogy két lábbal a földön járok, ennek pedig az önreflexió is a része. Mindenki hibázik, be kell látni. Csak az bosszant, ha valaki kétszer követi el ugyanazt a hibát.

  Nemrég azt mondta, hogy most még okosabb and koncentráltabb mint korábban. Miért?
  Azt hiszem, ez a tapasztalatamból is jön. Plussz, nem akarom pocsékolni sem a saját, sem a más idejét. Nem szeretem, ha valaki kertel és nem tér rögtön a lényegre, az bosszant. Alapvetően türelmetlen típus vagyok.

  Hírek