szombat, 11 január 2020 19:00

  KAHN: Mindenhol az elsők akarunk lenni

  Written by

  Január 7-én - egy sajtótájékoztató keretein belül - a Bayern hivatalosan is bemutatta Oliver Kanh-t, mint a vezetőség új tagját. A Titán beszélt az új munkájáról, a múlt-jelen viszonyáról és a csapat céljairól is:

   

  (A munkáról): "14 év nagyon hosszú időszak volt a Bayernnél, sok érzelemmel és tapasztalttal körítve. A klub génje mélyen belém égett. Igaz, hogy sok minden változott azóta, de a gén az ugyanaz. Nagyszerű kihívás, hogy folytathatom a bayernes sikersztorit. A szívem csak ennek a munkának él, az elmúlt napok nagyon érzelmesen teltek számomra.

  "Nem titok, hogy sokat beszélgettem itt emberekkel, hogy betekintést kapjak a csapat életébe, de nem akartam túlzásba vinni a dolgot. A feladataim teljesítéséhez pártatlanul kell szemlélnem a dolgokat. A mai naptól kezdve  száz százalékig a Bayernre koncentrálok. "

   

  (Tapasztalatokról): "Pályafutásom vége óta, sőt már azelőtt is érdekelt az üzletet. Tanulni kezdtem és sok területen fejlesztettem magam. Egy vállalkozás vezetésével, ahol több alkalmazottam is volt olyan tapasztalatokhoz jutottam, amit egyetlen egyetemen sem lehet megtanulni. Ez az a "csomag" ami bizalommal tölt el a rám váró feladatok kapcsán "

   

  (Az összhangról): Mindig fontos, hogy egyszerre legyél profi és emberséges.  Jó kapcsolatot kell ápolnunk a játékosokkal, ez mindig kiemelte a Bayernt a többi klub közül. A jövőben pedig még nagyobb hangsúlyt kell erre fektetnünk, mint eddig.

   

  (A célokról): Szórakoztató, világklasszis futball kell játszanunk és megpróbálunk mindenben az élen lenni. A célunk az, hogy zsinórban hetedszer is német bajnokok legyünk, ez egyértelmű. De a Bajnokok Ligájában is sikereket szeretnénk elérni. A csoportban nyújtott teljesítmény kimagasló volt. A legfontosabb mindig a csapat, így elutazok Dohába, hogy lássam, milyen a hangulat és a légkör.

   

  (Nübel leigazolásáról):  "Mindannyian tudjuk, milyen nagy tehetség Alexander Nübel. Bölcs stratégiai döntés volt a leigazolása. Készen áll arra, hogy tanuljon Neuertől és majd egyszer a helyére lépjen. Manuel Neuer képességeit kár is lenne vitatni "

   

  Herbert Hainer: "Egy Rummennige típusú személyt kerestünk: először is rendelkeznie kell a Bayern-génnel, érteni kell a futballhoz és az üzleti részhez is. Arra a következtetésre jutottunk, hogy Oliver Kahn mind a három kritériumnak megfelel."

   

   

   

  Hírek