szerda, 22 január 2020 20:59

  Odriozola, egy gyors és nagy munkabírású szélső védő

  Written by

  Eldőlt, Alvaro Odriozola, korábban Európába egyik legígéretesebb szélső bekkjének tartott focistája kölcsönszerződés keretében a bajor fővárosba teszi át székhelyét egy fél szezonra.  A bundesliga.com közelebbről is kielemezte a Bayern új szerzeményét:

   

  Odriozola a Real Sociedad akadémiáján nevelkedett és a 2016/17-es szezon során debütált a spanyol La Ligában, 21 évesen. Stabil játéka hamar felkeltette a figyelmet, olyannyira, hogy 22. szülinapja előtt már debütálhatott is Lopetegui felnőtt válogatottjában.

  A lenyűgöző statisztikáinak köszönhetően - például a kiemelkedő, 90%-os passzpontossága és a 128 beadása, a ligában a második legnagyobb mutató volt a 2017/18-os szezonban - a Real figyelmét is felkeltette. A madridi klub ennek megfelelően hamar aktiválta a kivásárlási záradékot. Alapvetően az volt a céljuk, hogy versenyt generáljanak  Dani Carvajal számára a jobboldali védő posztján.

  A 176 cm magas hátvéd első szezonjában  22-szer lépett pályára. Elsősorban a Copa del Rey-ben tudta megcsillogtatni tudását, 9 asszisztjából 5-öt ebben a sorozatban osztott ki és egyszer még a kapuba is betalált. A szezon során a BL-csoportkörben is lehetősége volt tapasztalatot szerezni. Hiába érkezett azonban nagy reményekkel, Carvajal miatt  nem igazán tudott annyi lehetőséget kapni mint amennyit szeretett volna, ezért is került most Münchenbe.

   

  Hakimihoz hasonló játékos

  Odriozola számos olyan tulajdonsággal bír, mint a Realt korábban a BVB kedvéért elhagyó Achraf Hakimi. A Dortmund fullbekkjéhez hasonlóan a Bayern új szerzeménye is gyakran megy előre, és veszélyes beadásokkal támogatja a támadásokat. A Bayern sebességéből igen sokat profitálhat majd. Az okos, előrelátó játéka nagy előnyt jelent számára a versenyfutások során. A karcsú testfelépítése szintén sokat segít a labdabiztos mélységi felfutásaiban.

   

  Kimmich tehermentesítése

  Azzal, hogy Flick megkapta az áhított téli igazolást, immáron nem lesz akkor probléma, ha Pavardot a védelem centrumában, Kimmichet pedig a középpályán szeretné bevetni. Odriozola egyértelűen a szélső bekk pozícióra lett kiszemelve, optimális kiegészítő játékos a bajor keretben.

   

   

  Róla mondták:

  • "Nagyon felelősségteljes játékos, aki mindent belead amije van. Plusz ő lesz a La Liga egyik leggyorsabb focistája" – Jokin Aperribay, a Real Sociedad elnöke.
  • "Nagyon kedvelem őt - Carvajal és ő a két legjobb spanyol jobb bekk. Mindkettejük játéka látványos." – Michel Salgado.
  • "Egész meccsen képes magas tempóban focizni, még akkor is hogy ha az elmúlt hónapokban nem játszott sokat. Mondjuk pont ezért tudtuk megszerezni őt, lehetőségünk volt teljesíteni edző kívánságát(...) Nagyon gyors, rugalmas és technikás játékos. Beszéltem vele. Jó erőnlétben van." - Salihamidzic.

  Hírek