×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1548

  kedd, 23 november 2010 19:33

  Neuner a német futball mellett

  Written by

  Magdalena_NeunerMadgalena Neuner, a kétszeres olimpiai bajnok és hétszeres világbajnok biathlonozó gyermekkorában még futballista akart lenni. Nem meglepő, hogy a bajor sportolónő München város 2018-as téli olimpiai pályázata mellett a 2011-es felnőtt női labdarúgó világbajnokságnak is lelkes támogatója.

  A még mindig csak 23 éves Neuner üstökösként tűnt fel a női biathlon egén, s néhány év alatt beírta magát a sportág történetében. Olimpiai bajnoki és világbajnoki címei mellett már 28-szoros világkupa-győztes, legalább egyszer minden szakági világkupában az élen tudott már zárni a szezon végén, az összetett világkupát pedig már kétszer is meg tudta nyerni.

  Neunert és a többi sikeresen szereplő olimpikont a vancouveri játékok után a müncheni Marienplatzon ünnepelték. Neuner így emlékszik vissza: „Valami egészen különleges volt. Őrült sok ember volt ott. Fenn álltunk az erkélyen, s a sok embertől nem lehetett látni a földet.”

  Ahogyan ők is, úgy időről-időre a Bayern München játékosai is átélhetik ugyanezt. Legutóbb éppen idén májusban. A Bayern München sikerei a Magdalena Neunert sem hagyják hidegen. Köztudottan szereti a futballt, s a Bayern München szurkolója. Nem mellesleg az idei olimpiát követően Uli Hoenessnek, az FC Bayern elnökének volt egy olyan nyilatkozata, miszerint szívesen ajánlana munkát a csinos biathlonosnak, ha pályafutása végén lenne ahhoz kedve, hogy például a Bayern München marketingrészlegében dolgozzon.

  Neuner egyébként kiskorában még futballista akart lenni. Városában azonban nem volt női futballcsapat, így erről az álmáról le kellett tennie. Akkor nagyon szomorú volt, de végső soron örül, hogy mégis jól alakultak a dolgai. S jelenleg fő sportja mellett a futballban is aktív szerepet vállal: ő is tagja annak a 11 ismert német nőnek, akikkel a DFB a jövő évi női világbajnokságot reklámozza. Igazi szívügyének tekinti, hogy ő részese legyen mindennek: „Egyszerűen fontosnak tartom, hogy ezt az eseményt reklámozzam. A mi női futballistáink annyira szépen és eredményesen játszanak, ezt támogatni kell. Szép lenne, ha hasonló eufóriát tudnánk teremteni, mint a férfiak tették.”

  Hírek