×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  szombat, 08 január 2011 16:35

  Kahn: „Kraft Sepp Maierre emlékeztet”

  Written by

  Fontos döntés előtt áll a Bayern München. Louis van Gaal illetve a klubvezetés egyelőre még nem mutatta meg a kártyáit, de nemsokára dönteni kell a kapuskérdésben. Jöjjön-e egy új kapus? Meg tudná-e állni Thomas Kraft hosszútávon a helyét a kapuban? Avagy maradjon Hans-Jörg Butt?

  butt_kraft

  Sepp Maier épp üdülését tölti. Csak kivételes esetekben veszi fel a telefonját. A tz hívása azonban ilyen volt. Amikor a kapuslegenda meghallotta, hogy egyes feltételezések szerint Louis van Gaal azt tervezgeti, hogy Thomas Krafttal megy neki a tavaszi idénynek, ennyit mondott: „Ez egy csodálatos hír.” Sepp Maier Thomas Kraft legnagyobb támogatójaként van számon tartva: „Régóta ismerem Thomast, már 14 évesen is edzettem őt, együtt Bernd Dreherrel.”

  A háromszoros BEK-győztes egykori kapus Louis van Gaalt is dicsérte: „Le a kalappal előtte. Van Gaal tényleg képben van – és egy szuper kapusedzőt is Münchenbe hozott.” Frank Hoekről van szó. Mások mellett Edwin van der Saar is nagy köszönettel tartozik neki a sikerekkel teli karrierjéért. „Vele Thomas a legjobb kezekben van. Tényleg megvan arra az esélye, hogy érdemes legyen a Bayern kapujára, Thomas egy hatalmas tehetség” – emelte ki Maier.

  A tz Oliver Kahnt is megkereste a hírrel kapcsolatban. A Titán hasonló véleménnyel van Krafttal kapcsolatban: „fiatalon is bámulatos képességei vannak. Mozgékony, gyors és olyan, mint egy macska. Thomasnak olyan mozgása van, mint csak Sepp Maiernek volt. Rá emlékeztet engem. Nem kérdés, hogy hatalmas potenciállal rendelkezik.”

  Oliver Kahn azonban figyelmeztetett arra is, milyen nehéz, amikor egy kapusból kezdő lesz: „ez egy nagy kérdés, vajon tartósan meg tudja mutatni a képességeit, vajon ki tud jönni a nyomással? Michael Rensing egy figyelmeztető példa.”

  Sepp Maier azonban lát egy jelentős különbséget a két tehetség esete között. A különbség pedig Louis van Gaal. Véleménye szerint amíg Jürgen Klinsmann gyengítette Rensinget, addig van Gaal teljes mértékben a tehetségek mögött áll. „Thomas biztosan megcsinálja. mert érzi a bizalmat, mert az edző mögötte áll. Ez egy döntés a jövő számára.”

  Hírek