×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  kedd, 14 május 2013 23:17

  Heynckes: Nem lesznek taktikai meglepetések

  Written by

  Ismét edzésben a Bayern München. A rekordbajnok kedden az edzés mellett médiakötelezettségeinek is eleget tett. Az Allianz Arenában 18 nemzet 190 újságírója nyüzsgött.

  Az Open Media Day keretében Jupp Heynckes, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben és Thomas Müller egy sajtótájékoztatón is részt vett. A középpontban természetesen a közelgő Bajnokok Ligája döntő állt.

  Jupp Heynckes vezetőedző szerint „mindkét csapat jól ismeri egymást, mindkét edző nagyon jól informált az ellenfélről. Nincsenek titkok, biztosan nem lesznek taktikai meglepetések. Egy döntő mindig nyílt küzdelem, ahol az esélyek majdnem megfelezettek.”  Heynckes hozzátette, mindkét edzőnek lesz haditerve, s az fog dönteni, melyik csapat miként tudja majd ezt átültetni a pályára. Szerinte eddig mindkét csapat remekül megoldotta ezt.

  A mester továbbra is vonakodott attól, hogy bármelyik együttest favoritnak nevezze, ám a két elvesztett BL-döntőt követően potenciálisan megjelenő pszichikai teherről elmondta: „A csapat a sikerre fókuszál, a sikerre van beprogramozva – ilyet egész játékos- és edzői pályafutásom során még sosem láttam.”

  Schweinsteiger a favoritszereppel kapcsolatban úgy nyilatkozott: „Tudjuk, hogy kívülről favoritnak látnak minket. A Bayern München gyakran favorit. Szoros meccs lesz. Nagyon fókuszáltan fogunk dolgozni addig is, s remélhetőleg a legjobb formában lépünk majd pályára.”

  Schweini hatodik bajnoki címét ünnepelte szombaton, ám látszólag kimaradt az ünneplés fényéből: „visszafogtam magam, s hagytam azokat, akik először ünnepeltek bajnoki címet. A szememmel mindenben részt vettem.”

  Thomas Müller szerint a januári jól sikerült rajt volt talán a legfontosabb: akkor a gyengébb produkciók ellenére is valahogyan mindig sikerült győzni. Mindemellett pedig az idei csapat sikereinek okai között szerepel: „a játékosok fejlődni tudtak év közben, jól igazoltunk. Talán a támadók fejében is történt valami: különösen a nagy meccseken mutattunk olyan futóteljesítményt, amely nem hétköznapi.”

  Arjen Robben Jupp Heynckeshez hasonlóan intenzív döntőt vár: „Mindkét csapat nagyon erős fizikálisan és taktikailag is, mindkettőnek nagyon jól szervezett védekezése van, mindkét csapat ismeri a másikat kívülről-belülről. Kis részletek és a napi forma fog dönteni.”

  Philipp Lahm pedig a német futball fejlődésével kapcsolatban kiemelte: „ Az elmúlt években nagyon jól fejlődtünk, nem csak a Bayern, hanem a válogatott és az egész Bundesliga is. A fejlődés idén még nem ért véget. Úgy vélem, rózsás időszak jön, s minden évben esélyünk lesz arra, hogy versenybe szálljunk a nemzetközi trófeákért.”

  Hírek