×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  csütörtök, 23 május 2013 21:44

  Schweinsteiger: „Ez csak rajtunk múlik majd”

  Written by

  Még két nap a BL-döntőig, a játékosok viszont a szurkolókhoz hasonlóan már alig várják: „Mindannyian már most menni akarunk Londonba, s játszani akarunk” – mondta Bastian Schweinsteiger.

  A kapitány-helyettes arról számolt be, hogy a játékosokon nagyon látszik, hogy a feladatukra koncentrálnak, egyúttal egyértelműsítette, mekkora is az ő szerepük a döntő végkimenetelében: „Ez csak rajtunk múlik, hogy nyerünk vagy veszítünk.”

  Nem sokkal a délutáni sajtótájékoztatókat megelőzően került sor az utolsó müncheni edzésre a nagy döntő előtt. Ahogyan azt Jupp Heynckes az FCB News-nak elmondta, elsősorban a támadósémákat és a rögzített szituációkat gyakorolták. A záróedzésre pénteken 18.45-től kerül sor a Wembley-ben.

  Természetesen a játékosokon már most ott a nyomás, de amint azt Dante kiemelte, a nyugodtság is jelen van: „A feszültség nagyon nagy. Másrészt nagyon nyugodtak vagyunk, mert egy egyenletes szezont futottunk, az előző hetekben nagyon jól dolgoztunk, s nagy az önbizalmunk.”

  Az önbizalmat Schweini is megemlítette: „Egy valóban nagy lépést tettünk a tökéletesség felé.” És a Bajorok a döntőben is „egy tökéletes meccset” akarnak játszani: „Számomra az a döntő fontosságú, hogy mindenki megküzdjön a labdákért, s egymásért rohanjunk. Ha megmutatjuk a potenciálunkat, akkor nagyon-nagyon nehéz bennünket legyőzni.”

  A mottó tehát az, hogy koncentráljunk a saját erősségeinkre. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne venné a csapat komolyan az ellenfelet, sőt. Schweinsteiger szerint bár jól ismerik a Dortmundot a Ligából, a legapróbb részletekre is fel kell készülni: „Mert sok dolgot még jobban is tudunk csinálni. Ezért beszél sokat az edzői stáb, de a játékosok is egymás között.”

  A középpályás egy, a kupa-negyeddöntőhöz hasonló összecsapást vár: „Nagyon intenzív meccs lesz. A végéig küzdeni kell majd.” Ehhez kapcsolódik Heynckes véleménye: „Mindkét csapat először a biztonságra törekszik majd.”

  Hírek