kedd, 10 szeptember 2013 20:46

  Robben és Schweinsteiger újra edzésben

  Written by Fehérkirály

  Bár négy nappal a Hannover 96 elleni Bundesliga-rangadó előtt Bastian Schweinsteiger játéka továbbra is kérdéses, a csapatkapitány-helyettes kedden már újra az edzőpályára léphetett.

  A válogatott középpályás a Freiburg elleni bokasérülése miatt többek között lemaradt a másfél héttel ezelőtti Chelsea elleni Európai Szuperkupa-döntőről is.

  A több válogatott játékos nélkül zajló keddi edzésnapon Schweinsteiger egy bő félórát dolgozott Pep Guardiola kezei alatt. Ezt követően 45 percig Andreas Kornmayer társaságában egyénileg dolgozott annak érdekében, hogy mielőbb sikerüljön a teljes visszatérés.

  Robben újra egészséges

  Kedden Arjen Robben és Daniel van Buyten is a bajor fővárosban edzettek. A belga védő korábban tért vissza a válogatottból, aki ennek tükrében kedd este már nem szerepel Belgium színeiben. Robben sárgalapos eltiltás miatt nem állhat a holland válogatott rendelkezésére az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn. A két játékos így már a szombati bajnoki készül.

  „Nagyon fontos mérkőzés következik, amit kötelező megnyernünk”, nyilatkozta Robben a keddi edzést követően. A holland játékos „nehéz” összecsapásra számít, elsősorban azért, mert a válogatott mérkőzések után mindig nehéz visszarázódnia a játékosoknak a klubéletbe. Robben egyébként teljes mértékben felgyógyult a prágai kupadöntőn elszenvedett térdsérüléséből. „Minden a legnagyobb rendben van.”

  Rajtuk túlmenően még Mario Mandzukic is Münchenben edzett. A horvát válogatott csatár nem lesz ott a Dél-Korea elleni barátságos mérkőzésen kedden este. Így ő is már a Hannover elleni összecsapásra koncentrálhat.

  Hírek