×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1563

  csütörtök, 19 február 2015 15:28

  "Ha addig a Bayern ki nem esik" - interjú Toni Kroos-szal

  Written by


  Még emlékszünk, mekkora felhajtás övezte Kroos-t tavaly nyáron, míg végül egy valóságos örökkévalóság után bejelentették, hogy a Real Madridhoz igazol. Mára már elképzelhetetlen nélküle a királyi gárda, szervezi a játékot és osztogatja a labdákat. Emberileg is sokkal határozottabb lett, amit a BL nyolcaddöntő odavágója után adott interjújában be is bizonyított.

  "Feltűnt nekünk, hogy a Bayernhez és a Nationalelfhez képest visszatoltabban játszik" - jegyezte meg a ZDF riportere, Jochen Breyer. "Úgy is felfoghatjuk, hogy ön a Realnál egyfajta quarterback-et játszik?" Kroos karakán válasza: "Amióta a Realban focizom, ez a pozícióm. De lehet, hogy csak ma látott először ott játszani."

  A Schalke ellen 93%-os passzpontossággal tűnt ki, amit Breyer szintén megjegyzett. Kroos számára ez a mutató viszont csak másodlagos, "az a lényeg, hogy a fontos labdáim legyenek pontosak, és azok pontontosak. Amíg nem csökken le az arány 50%-ra. Az ezen a poszton már nem olyan jó.

  Ezután a beszélgetés a csapatokat övező környezetre terelődött. Kroos szerint a Realnál még extrémebb dolgokkal kell a játékosoknak szembenézniük, mint a Bayernnél. Ezen Oliver Kahn, a ZDF szakértője először nevetve hitetlenkedett: "Olyan nem létezik." Sokan például már Real-krízisről beszélnek Spanyolországban, bár csak egy fontos meccset veszítettek el, de az éppen a városi derbi volt. Kroos szerint sokan szeretnének ilyen krízist maguknak. Kroos azt is megjelyezte, hogy "van négy Bild színvonalú újság Spanyolországban." Kahn az interjú után sem tudta elfojtani a nevetést. Visszaemlékezett, mennyire megdöbbent, amikor a Bayern Madridban vendégszerepelt, és az arca egy "Marca", vagy valami hasonló nevű újság címlapján öles felirat társaságában szerepelt: "EL ENEMIGO" azaz "Az ellenség".

  A további kérdéseket is slágfertig módon válaszolta meg. Arra a kérdésre, hogy konyhatündér-e, Kroos azt felelte, hogy katasztrofális szakács, még egy mirelit pizzát sem képes elkészíteni, de szerencsére vannak emberek, akik főznek rá. A derbi-vereség utáni Ronaldo-bulit így kommentálta: "Meg voltam hívva, de nem mentem el, mert sejtettem, hogy mi lesz." Arra a spanyol hírre, hogy Kroos Claudia Schiffer után Németország legjobb exportcikke, így felelt: "Nem a legcsinosabb, de lehet, hogy a legjobb. Ezt másoknak kell eldönteniük."

  Végül a Bayern-szurkolókat leginkább izgató kérdést tette fel Breyer: "Szívesen találkozna a Bayernnel, ha továbbjutnak, vagy nem annyira?" - "Semleges a véleményem. Ha a Bayernnel hoz össze a sorsolás, állok elébe - ha előtte ki nem esnek" - szúrt oda ex-klubjának Kroos.  Hírek