×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  csütörtök, 13 augusztus 2015 20:20

  Löw: "A Bundesliga folyamatosan erősödik"

  Written by
  Bár a nyári szünet jót tett a játékosoknak, de lassan a német szövetségi kapitány is örül, hogy majdnem véget ért. Ki lesz a bajnok? Ki jelenti a szezon meglepetését? Melyik új igazolás fogja a magából a legtöbbet kihozni? A DFB.de Joachim Löwwel folytatott interjújában szó esett az edző elvárásairól a szezont illetően, ami pénteken veszi kezdetét az FC Bayern München- Hamburg SV összecsapással. Az 55 éves szakember a nemzeti válogatott jelenlegi kapitányának, Bastian Schweinsteigernek eligazolásáról is beszélt.

  DFB.de:
  Herr Löw, a szünetnek mindjárt vége, a Bundesliga a hétvégén veszi kezdetét. Mik a gondolatai a szezont illetően?

  Joachim Löw: "Számomra az angol Premier League és a spanyol Primera Division mellett a Bundesliga a legerősebb bajnokság a világon, és egyre csak erősödik. Minden évben érdekes játékosok és karakterek érkeznek Németországba külföldről, és rengeteg igéretes és tehetséges focista jut fel az első csapatba. Ez annak az eredménye, hogy a németek nagy fejlődést értek el a fiatal játékosok képzésével kapcsolatban, ami a bajnokságot folyamatosan egyre vonzóbbá teszi. Ennél fogva én, a legtöbb szurkolóhoz hasonlóan nagyon örülök, hogy újra elkezdődik.

  Dfb.de: Milyen tényezők lesznek fontosak a válogatottal kapcsolatban a következő szezonban?

  Löw: "Ezen a nyáron nagyon fontos volt, hogy a nemzetközi szinten játszók kipihenhessék magukat és újra csapatként térhessenek vissza egy kemény szezon után. Fizikálisan a legjobb játékosok a végső határukig kényszerülnek eljutni, ezért csak reménykedhetek benne, hogy a játékosaim sértetlenül ússzák meg a szezont.  A kiforrott sztárok mellett van néhány fiatalabb játékos is a radarunkon. Azt várom, hogy továbbra is fejlődjenek és hamarosan egy jelentős opcióként számoljak velük. Fontos selejtezőmeccseket játszunk az EB-n való részvételért Lengyelországgal és Skóciával már szeptemberben, szóval örülök, hogy a bajnokság már most kezdetét veszi így legalább a játékosaink ritmusba kerülnek addigra."

  Dfb.de: Az utóbbi három évet tekintve nem találtunk túl sok izgalmat a bajnoki címért folyó küzdelemben, mivel a Bayern rögtön a szezon elején ellépett az üldözőitól. Idén egy kicsit szorosabb küzdelemre számít?

  Löw: "A Bundesliga izgalmas momentumai nemcsak a bajnoki küzdelemben rejlenek, a tavalyi szezon többi párharcában mind voltak szoros küzdelmek és drámai fordulatok. Ami a Bayernt illeti, Arturo Vidal és Douglas Costa érkezésével még rugalmasabbá váltak, és a csapat minősége mellett Pep Guardiola hozzáértése is megkérdőjelezhetetlen. Ez persze nem azt jelenti, hogy íisbajnoki cím már az övék. A Wolfsburg fejlődése lenyűgöző; nagyon magasan sorolom Heckinget és gárdáját. Együtt tartották a keretüket és Max Kruse személyében egy csúcsjátékost is igazoltak. Persze más csapatok is képesek lehetnek beleszólni a bajnokság alakulásába, nincs kőbe vésve, hogy csak a Wolfsburg jelenthet veszélyt a Bayern bajnoki címére."

  Dfb.de: Melyik csapattól számít meglepetésre?

  Löw: "Nem tudok semmit se biztosra mondani. Kíváncsi vagyok, hogy fog a Darmstadt boldogulni. Ők a bizonyíték arra, hogy szűkebb lehetőségekkel is sokat lehet elérni, de azt is érdemes figyelni, mi folyik Ingolstadtban. Összességében nézve a dolgokat, néhány új erő van születőben, amit én izgatottan szemlélek. Thomas Tuchel munkájának nagy rajongója vagyok,  lelkesen várom hogy adja át az elképzeléseit a Dortmundnak, és ugyanez vonatkkozik André Breitenreiterre a Schalkénél."

  Dfb.de: Van néhány játékos, aki csapatot vagy akár bajnokságot is váltott a nyáron, a legjelentősebb példa erre Bastian Schweinsteiger. Mit gondol a döntéséről?

  Löw: "Óriásit elárul az ambícióiról és a személyiségéről az, hogy Bastian nem a könnyű utat választotta. Nagyon kevés focista képes a játékot úgy irányítani, mint ő. Pozitívan nézek a többi igazolásra is: Lukas Podolskinak létfontosságú a rendszeres játéklehetőség, amit az Arsenalnál nem érzett többé garantáltnak, és tudom, hogy a török futballközeg és a szurkolók sok bátorítást fognak neki adni. Mario Gomez, aki  egy világklasszis, nemzetközi szinten elismert játékos, szintén megújulást keresve érkezik Törökországba, és remélem sikerül megmutatnia tudását a Besiktasban. Sami Khedira jelenlegi sérülése természetesen óriási hátrányt jelent neki, de ő rosszabb helyzeteken is felülemelkedett már és gyakran megmutatta, mekkora harcos. Amikor fitt és a legjobb formájában játszik, akkor a világ bármely csapatának jó szolgálatára válhat."

  Hírek