×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  csütörtök, 01 október 2015 16:30

  Kimmich az edző bizalmáról

  Written by
  A nevezése a Dinamo Zagreb elleni keretbe talán meglepetéssel hatott néhány szurkoló számára. Az U21-es válogatott játékos az 5-0-s győzelemel végződő meccsen kifejezetten biztató teljesítményt mutatott be.

  Nem csoda, hogy Pep Guardiola is dícséretét fejezte ki a középpályás iránt: "Hihetetlenül játszott. Abszólút mindene megvan, amire egy focistának szüksége van. Nagyon intelligens, nagyon agresszív labdával és labda nélkül is, jó a labdakihozatalnál, erős a légi párbajoknál, jól lát a pályán és a megnyíló helyeket is remekül megtalálja. Fontos játékos és a Bayern München jövőjébe tökéletesen illeszkedik." Ha ez nem lett volna még elég, Kimmich hozzátette: "Jogi Löwnek új lehetőség áll a rendelkezésére. Biztos vagyok benne, hogy Joshua Kimmich hamarosan a válogatott első csapatában is játszani fog." A bókok ellenére Joshua Kimmich szerényen válaszolt teljesítményével kapcsolatban a DFB.de által feltett kérdésekre.

  Herr Kimmich, mit szól az első Bajnokok Ligája szerepléséhez kezdőként?

  Joshua Kimmich: "Jó érzés volt, és készen is álltam rá. Meggyőző teljesítménnyel akartam előrukkolni."

  Nagyon gólra törő játékot játszottak.

  Kimmich: "Az első félidőben teljesen uraltuk a mérkőzést, talán egy kisebb esélyt hagytunk nekik. Azonban már korán megszereztük a vezetést, a szünetre 4-0-s vezetéssel mentünk. Ebben állt az, hogy ennyire gólra törően játszottunk."

  Milyen utasítással küldte fel a pályára az edző a csapatot?

  Kimmich: "Tudtuk, hogy a támadóikkal próbálják a védekező-középpályásainkat kivenni a játékból, ezért felhasználtuk támadásban a középhátvédeinket, így teremtve létszámfölényt. Nagyon jól működött ez."

  Mikor tudta meg, hogy kezdőként fog pályára lépni?

  Kimmich: "Nem sokkal a kezdő sípszó előtt."

  Személyesen is beszélt Önnel Pep Guardiola a meccset megelőzően?

  Kimmich: "Igen, nagyon röviden, de ezt mindenki mással is megszokta tenni."

  Nem szokott egy kicsit ideges lenni, amikor tudja, hogy kezdő lesz?

  Kimmich: "Ilyenkor az ember egyszerűen örül, hogy játszhat, és próbálja a képeségei szerint a legtöbbet kihozni."

  A Bajnokok Ligája szereplés is oka volt annak, hogy a Bayernbe igazolt?

  Kimmich: "Természetesen az is közrejátszott, hogy a Bayernnél játszhat az ember ilyen meccseket. Más kluboknál nincs meg a lehetőség a Bajnokok Ligájában való szereplésre. Ha kiválasztanak engem arra, hogy a kezdőben játszhassak, az nagyon jó érzés."

  Elégedett az eddigi játékmennyiségével?

  Kimmich: "Szerintem az edző tudja mit csinál. Eddig minden remek. Játszhattam a kupában is, aztán a Darmstadt ellen is, és a mostani kezdőtagságommal együtt már három meccsnél járok. Remélem ez így fog menni továbbra is."

  Úgy érzi, bízik Önben az edző, nem igaz?

  Kimmich: "Igen. Szerintem ha nem bízna bennem, akkor nem játszhatnék ezeken a meccseken."  Hírek