×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 5591

  vasárnap, 25 október 2015 19:08

  Jubileumi mérkőzés

  Written by

  Tíz egymást követő Bundesliga győzelem a szezonkezdetén (ami egy újabb rekord felállítását jelenti), az 1000.-ik Bundesliga győzelem elérése (első csapatként) és Arjen Robben visszatérése. A szombat délutáni mérkőzés – melyen a Bayern 4:0-s sikert aratott a Köln ellenében - több okból kifolyólag is emlékezetes marad. „ Ez a teljes csapat számára és a csapatot alkotó egyének számára is egy nagy eredmény”, mondta Manuel Neuer.

  „1000 győzelem – ez egy óriási eredmény! Ezért köszönet illet minden Bayern szurkolót, játékost, edzőt és klubalkalmazottat egyaránt”, jegyezte meg Pep Guardiloa, miután csapata 4:0-ra győzte le a Köln együttesét. Majd így folytatta: „Az 1000.-ik győzelem jól mutatja, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezik ez a klub. Nagyon büszke vagyok arra, hogy jelenleg én lehetek a Bayern München edzője.

   „Lenyügöző hozzáállás”

  Az egymást követő gratulációk sorából a kölni tréner, Peter Stöger sem maradhatott ki. „1000 mérkőzést megnyerni, egy olyan teljesítmény, ami minden tisztelete megérdemel.  Ez egy nagyon imponáló teljesítmény,” nyilatkozta a kölni edző.  Stöger nem csak a történelmi sikerről beszélt, de kitért a Bayern jelenlegi győzelmi szériájára is. „Egyszerűen kiváló, az a hozzáállás, amit a Bayern produkál. Főként úgy, hogy ez a csapat gyakorlatilag már mindent megnyert. Az az érzésem, hogy ez a csapat mindig többet akar, ami több mint lenyűgöző.

  Stöger rendkívül defenzív taktikája ellenére sem tudta megállítani a Bayernt. „Ha valaki ilyen mélyen védekezik az már kézilabda”, mondta Robben, aki a 35.-ik percben szerezte meg a vezetést csapata számára. „ Kevés területünk volt, így az ellenfél térfelén szinte lehetetlen volt járatni a labdát. Ezért is volt fontos az első gól megszerzése”, tette hozzá Guardiola.

  Guardiola sikermódszere

  A Bayern vezetőedzője szombat délután, újra megtalálta helyes formációt. „Egy olyan csapat ellen pályára lépni, ami a védekezést helyezi előtérben szükségünk van olyan játékosokra, akik az egy-egy elleni szituációkban képesek megbontani az ellenfél védelmét. Minél több ilyen játékosod van, annál jobb játékra vagy képes.” Robben, Douglas Costa és Kingsley Coman, valamint a csapat gólfelelősei Robert Lewandowski és Thomas Müller mind képesek voltak a kölni védőfalat áttörni. Robben vezető gólja után Arturo Vidal (40.), Lewandowski (62.) és Müller (77.) is betaláltak ezzel kialakítva a mérkőzés 4:0-s végeredményét.

  Újabb győzelem, történelmi mérföldkő elérése és a startrekord felállítása –„Ez az este egyszerűen a Bayerné volt. Ugyanakkor holnap reggeltől már a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk”, jegyezte meg a vezetőedző. A játékosok sem kívánnak hosszasan a sikerszériával foglalkozni. „Nem a rekordokért lépünk pályára, hanem azért, hogy címeket nyerjünk. Trófeákat viszont csak a szezon végén osztanak. Nyugodtnak kell maradnunk annak érdekében, hogy a megkezdet munkát folytatni tudjuk. Fontos, hogy továbbra is két lábbal a földön maradjunk. Mindig jön a következő mérkőzés, ráadásul a soron következő egy igazán komoly megmérettetés lesz”, zárta gondolatmenetét Arjen Robben. Legközelebb csapatunk Wolfsburgban lép pályára a Német Labdarúgó Kupa keddi játéknapján.

  Hírek