×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  hétfő, 01 augusztus 2016 18:58

  Rummenigge: "A filozófiánkon néha igazítanunk kell"

  Written by
  Karl-Heinz Rummenigge egy hosszas interjút adott a müncheni Merkur lapnak. Az interjú leglényegesebb részeit összefoglaltuk, ahol szó esett:

  A Premier League által feltüzelt átigazolási piacról: "Ezeket a dolgokat tudomásul kell vennünk és a filozófiánkat ehhez igazítanunk. Ez idén sikerült nekünk. Előrébb jártunk a piacon, mint mások. Tökéletes példa Renato Sanches, aki bár az EB-n nyújtott teljesítményével lett felkapott, de már előtte sikerült vele aláírni. Amikor őt megszereztük, mások még csak a szabadságuk tervezésével foglalkoztak. Az is fontos volt, hogy a fontos játékosainkat hosszú távra szóló szerződésekkel megtarthassuk. Ez jelzésértékű is lehet másoknak: őket nem lehet tőlünk megszerezni. 

  A 35 millió euróért megszerzett Renato Sanchesről és az életkorával kapcsolatos kérdésekről: "Kétségtelenül drága vétel volt. De erről Carlo Ancelottival már márciusban beszéltünk. Egyet értettünk akkor: ez a játékos megéri a kockázatot. Az EB-n lehetett látni, mekkora erőt visz a játékba, és milyen fontos a személye a pályán, és ezt mind 18 évesen. Az életkora pedig bizonyított. Vannak róla bizonyító dokumentumok, mint az anyakönyvi kivonat, fényképek, videók. 16 évesen már különleges testi adottságokkal rendelkezett. És valószínűleg a konditeremben is rengeteg időt tölthetett. De a tény, hogy még csak 18 éves, megkérdőjelezhetetlen."

  Ahogy Ancelottival a kapcsolatfelvétel lezajlott: "Egy ebéd egy közös barátnál. A fontos dolgokról körülbelül 5 perc alatt megegyeztünk. Tudta, hogy nem rendelkezünk a Manchester Cityhez hasonló kasszával, de ez nem is volt neki fontos. Ő nálunk akart dolgozni, mi azt akartuk, hogy nálunk dolgozzon. Ez volt a titok lényege."

  Az olyan vezéregyéniségek, mint Lahm, Robben, Ribéry közeli visszavonulása: "Ennek ellensúlyozásaként hoztuk Hummelset. Mats már megmutatta a pályán, hogy vezető képességekkel rendelkezik. Közben Jerome Boateng is hasonló karakterré nőtte ki magát. Manuel Neuerről nem is beszélve. Kétségtelen, Lahm visszavonulása után egy űrt kell majd bepótolni. De hogy bepótoljuk, az kétségtelen.

  Ribéry lejáró szerződéséről: "Nála ugyanaz a helyzet, mint Robbennél, óriási nagy értékei a klubnak, már csak a szurkolók szempontjából is, és azt se felejtjük el, kik hozták össze a Wembleyben a Bajnokok Ligája győzelmet érő gólunkat. Mindkettőjüknek megmondtuk, maradjanak néhány hónapig még türelemmel. Utána ejtjük meg a komoly beszélgetéseket ezügyben."

  Hírek