×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  péntek, 02 szeptember 2016 22:05

  "Remélem sikerül felnőnöm Schweinsteigerhez"

  Written by
  Schweinsteiger búcsúmeccsén szem nem maradt szárazon. Az élet viszont nem áll meg, vasárnap 20:45-kor a Norvégia elleni meccsel a Nationalef megkezdi az oroszországi VB-selejtezőket. Joachim Löw csapatkapitányként végül Manuel Neuert nevezte meg. A német kapus első sajtótájékoztatoján nyilatkozott:

  Új szerepéről a csapatban: "Nagyon jó csapattal rendelkezünk, amiben már eddig is fontos szerepet töltöttem be. Nem hiszem, hogy csapatkapitányként annyi új feladat fog rám hárulni. Egyébként is, már többször helyettesítettem azelőtt Bastian Schweinsteigert is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a válogatott csapatkapitánya lehetek. Lahm és Schweinsteiger kiváló munkát végzett ezen a téren, remélem, hogy sikerül felnőnöm hozzájuk és folytatni az általuk megkezdett utat."

  Az új játékosokkal való viszonyáról: "Az elmúlt időben több fiatalnak is jól sikerült a bemutatkozás a válogatottban. Személy szerint én mindig próbálok megbizonyosodni arról, hogy beilleszkedjenek a csapatba, és otthon érezzék magukat. Ez eddig mindig nagyon jól sikerült, ez látszik a teljesítményükön is. Próbálom átadni nekik a bennünk lévő értékeket, mivel a profi játékosoknak mindig példával kell szolgálniuk a fiataloknak és a gyerkeknek. Ezzel a felelősséggel mind a pályán, mind azon kívül számolnink kell."

  A következő ellenfélről, Norvégiáról: "Természetesen nem lesz könnyű, a német válogatott nagyon régen játszott ellenük, ezért nem igazán ismerjük az ellenfelet. De természetesen megfelelően felkészülünk ellenük. A norvég játékosok nagyon fegyelmezettek, jó az erőnlétük és fittek. Nagyon motiváltak vagyunk, és a decemberig hátralévő négy mérkőzésünket mind meg akarjuk nyerni."

  A saját pályafutásával kapcsolatos terveiről: "Harminc éves vagyok, és mint tudjuk, idősebb korukban is képesek játszani. Csak a test üzenetire kell figyelni. Amíg úgy érzem, tudok megfelelő szinten teljesíteni, a pályán szeretnék lenni, mivel imádom a futballt. Utána van néhány lehetőség, de jelenleg ezekről nincs részletes tervem."

  Hírek