×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  kedd, 13 szeptember 2016 11:18

  "Minden a nulláról indul"

  Written by
  Ma este a Bayern 20:45-kor fog pályára lépni az FK Rosztov ellen, az összecsapást a Sport 2 élőben közvetíti. A meccs előtt Philipp Lahm nyilatkozott hosszabban a Bajnokok Ligájáról.

  "Két meccset követően hat pontunk van a Bundesligában. A mai lesz az első Bajnokok Ligája mérkőzésünk.

  Ottmar Hitzfeld mindig is azt mondta, hogy a Bajnokok Ligája teljesen más féle bajnokság. Nem lehet összehasonlítani más ligákkal. Bármit is értél el a hazai porondon, itt nem jöhet számba. Minden a nulláról kezdődik.

  Az első ellenfelónk az FK Rosztov lesz. Az orosz csapatok technikásak, szeretnek játszani a labdával és a támadójátékuk nem annyira közvetlen, mint ami az Európa topbajnokságaiban jellemző. Képesek kiegyenlített meccseket játszani, de a legjobb csapatok ellen általában vereséget szenvednek. Hasonlóra számítok most is, mert a nagy csapatoknak általában sikerül legalább annyi helyzetet kialakítaniuk, hogy kétszer-háromszor betaláljanak.

  A szurkolók és a többiek mind az elődöntőbe várják a Bayern Münchent, és ez még csak a minimum. Ez a terhe az elmúlt 40 év sikereinek és fejlődésének.

  Habár a két csapat között lényeges külnbség van a minőséget tekintve, ezek a meccsek nagyon fontosak egy európai tornán. A Bajnokok Ligája vonzerejét nem az adja, hogy nagy csapatok játszanak egymás ellen, hanem a kis csapatok előtt álló lehetőség, hogy a Bayern, a Barcelona, a Real Madrid, a Juventus, a Manchester City, a Chelsea vagy a Manchester United ellen lépjenek pállyára.

  A labdarúgással kapcsolatos felfogásommal ellent mond egy olyan elit liga, ahol csak a legnagyobb klubok játszanak egymás ellen. Mindig összetalálkoznak a top csapatok. Ezek a legvonzóbb meccsek, ez tény, de vajon egy Madrid-Bayern akkor is érdekes lenne, ha egy évben tizedszerre találkoznának egymással?

  A Bajnokok Ligája a mostani formájában minden európai bajnokság bajnokának megadja a lehetőséget, hogy Európa legjobbjai ellen játszon. Csak akkor tudod, kik a legjobbak, ha játszhatsz ellenük. Ez úgy nem működik, hogy a kisebb csapatok a nayokat csak a TV-ből láthatják.

  Az Egyesült Államokban említettem mennyire fontos közel lenni a szurkolókhoz. Véleményem szerint az országhatárokat is figyelembe kell venni ilyenkor. Példának okáért itt van Magyarország, egy Barcelona-Bayern meccs nem mogatna meg annyi embert, mintha a Bayern egy budapesti csapattal játszana.

  Ezért gondolom úgy, hogy a célunk megosztani ezt minél több emberrel, és nemcsak hagyni, hogy csak egy kis kör profitáljon az új fajta labdarúgásból.

  Számomra fontos az, hogy a gyengébb bajnokságokat is segíthessük. Ha egy európai bajnokságról beszélünk, a Rosztov beletartozik. A célunk, hogy minden szurkoló örülhessen és láthassa, ahogy fejlődik a labdarúgás Európában.

  Ezért is várom a mai meccset. A 2016/17-es Bajnokok Ligája kezdetét. Minden a nulláról indul."

  Hírek