×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  szerda, 28 szeptember 2016 20:41

  "Francknak vissza kell vennie"

  Written by

  Uli Hoeneß úton a visszatérés felé. Ugyan az éves közgyűlésig még néhány hét hátravan, a volt klubelnök máris előszeretettel nyilatkozik a klubról. Legutóbb a Sport1 adásában.

  Az elnökjelöltségéről: „Edmund Stoiber jelezte, hogy a szombati tanácsülésen jelöltnek javasolnak majd engem. És miután Karl Hopfner, akivel tényleg nagyszerű a kapcsolatom, már jelezte, hogy nem jelölteti magát, a dolgok állása szerint semmi sem állhat az útba.”

  Philipp Lahm funkcionáriusi jövőjéről: „Biztosak lehetnek abban, hogy Kalle Rummeniggével le fognak ülni tárgyalni, már én is beszéltem vele erről egy-két alkalommal. Ezen kívül azonban tudomásom szerint Philipp Lahmnak 2018 júniusáig játékosi szerződése van a Bayrennel, így mind jobban tesszük, ha nyugodtan kezeljük a dolgokat. Én magam nagyon pozitívnak tartom Philipp Lahm pályán kívüli fejlődését. Hihetetlen, ahogyan a személyisége fejlődött. Ha szeretne a Bayernnél dolgozni, úgy hiszem, elég sok pozíció van nálunk, aminek ellátására alkalmas lenne.”

  Pep Guardoláról és Carlo Ancelottiról: „Carlo Ancelottit is nagyra értékelem, de nem fogok beszállni a Pep Guardiolával kapcsolatos nyafogásba. Ezt mindenekelőtt a média generálja. Amíg itt volt, a lábát csókolták, leterítették előtte a vörös szőnyeget. És most, hogy távozott, kapja a pofonokat. Ez nem az én világom. Egy nagyszerű edző, aki már Angliában a City-nél is igazolta ezt, pedig ott nem könnyű. Ez nem azt jelenti, hogy nem becsülöm nagyon-nagyon Carlo Ancelottit. A rajt álomszerű. De Pep Guardiolával is jól rajtoltunk.”

  Franck Ribéry kiakadásairól: „Francknak vigyáznia kellene. Érezni lehet, hogy az ellenfelek ki akarják provokálni a piroslapot. Ha legközelebb is hasonlót látok, biztosan el fogom neki mondani régi barátként, hogy vissza kell vennie. De ez nem egyszerű, brutálisan keményen támadják őt, és ő egy érzelmekkel teli ember. De sajnos a bírók is emberek. És ha századszor is azt olvassák, hogy ki kellett volna állítaniuk őt, akkor egyszer majd meg is fogják ezt tenni. Ezért azt javaslom neki, hogy talán jobban fogja magát vissza annál is, mint amennyire képes lenne.”

  Arjen Robbenről: „Arjen az egyik legprofibb játékos, akit valaha ismertem. Néha túl sokat vállal, nem is 95%-ot, hanem 105 %-ot teljesít – az edzésen is, de otthon is, amikor sérült. Emiatt is olyan szép, hogy ismét visszatért. Tudjuk, mik vagyunk Arjennel és Franckkal. De nem szabad elfelejteni, hogy Costa és Coman révén új és fiatal embereink is vannak. Művészet lesz a fiatalokat és tapasztaltakat összehozni. Hiszen csak így leszünk olyan erősek, amik szeretnénk lenni.”

  Robert Lewandowski hosszabbításával kapcsolatban: „Utalni szeretnék arra, hogy ég három évig szól a szerződése. És tudom, hogy Kalle Rummenigge és Jan Dreesen kiválóan tárgyalnak. Ahogyan én őket ismerem, jó véget ér a történet.

  Hírek