×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  hétfő, 21 november 2016 19:18

  Neuer: "Csak magunkat okolhatjuk"

  Written by
  Nem elég a Dortmund elleni vereség,  de ráadásul  a Bayern második helyre csúszott a bajnokságban 425 nap  után, átengedve a helyet az újonc Lipcsének. A meccset követő interjúban Manuel Neuer a szezon első vereségéről és a tabella jelenlegi állásáról nyilatkozott.

  Herr Neuer, a BVB ellen elveszítették az első helyet a tabellán. Nem furcsa érzés most ránézni az eredményekre?
  Manuel Neuer: Meccs előtt nem néztem az eredményekre, de mostantól újra figyelnünk kell majd ezekre. Nagyon nem szerencsés, hogy Dortmundban kikaptunk, de csak magunkat okolhatjuk a kialakult helyzetért. És most nemcsak a vereségről van szó, hanem a korábbi döntetlenekről, ahol a kezünkből hagytuk kicsúszni a győzelmeket.

  Valóban baj van a csapat mentalitásával, és ezért teljesítenek alul az utóbbi meccseken?
  Ezt azért nem mondanám. Gyakran a kezünkben volt a győzelem, és hagytunk kicsúszni két pontot, elég a Köln vagy a Frankfurt elleni meccsekre gondolni, és a Hoffenheim ellen is hasonló volt a helyzet. Ezek elkerülhető döntetlenek voltak, ilyenek nem történhetnek meg többször.

  Karl-Heinz Rummenigge szerint nem a Bayern akarata érvényesült a pályán. Egyetért ezzel?
  Voltak lehetőségeink egy jó eredmény elérésére egy erős Dortmunddal szemben. AZ első 10-15 percben nagyon jól játszottak, mi akkor még nem leltünk rá a játékunkra.  Augusztusban a Szuperkupában érdekes módon sokkal jobb volt az ellenfél, akkor a Dortmund ellen csak a második félidőben találtunk rá önmagunkra. Most nem nyújtottak olyan jó teljesítményt, mi mégis pont nélkül megyünk haza.

  Meglepte, mennyire defenzíven lépett pályára a Dortmund?
  Természetesen tudják, mi mire vagyunk képesek. Öt emberrel védekeztek hátul, a labdatartásuk során pedig a szélső védőiket küldték fel. Ez nem lepett meg minket. Amikor megláttuk a felállást, rögtön tudtuk, mire számítsunk. Kontrákkal akartak meglepni minket az olyan gyors játékosaikkal, mint Aubameyang. Szintén ott volt a pályán Ramos, aki nagyon jól képes megtartani a labdát.

  Mi volt az oka  a vereségnek?
  Hiányzott a pontosság az utolsó passzoknál. De a rögzített helyzeteknek is köszönhető véleményem szerint. Persze nem kell mindegyikből rögtön gólt szerezni, de legalább néhányból komoly helyzetet kellene teremteni. Jó helyről kell megközelíteni az egészet. AZt kell mondogatni az ilyen helyzetekben, hogy bármi lesz is, te most gólt fogsz szerezni. Daniel van Buyten és Medhi Benatia volt hasonló járékos, akik minden rögzített helyzethez felmentek, hátha betalálnak. Egy kicsit ez hiányzott most.

  A Bayern a legutóbbi 6 Bundesliga meccséből csak kettőt nyert meg. Hogy lehet ezt jóvá tenni?
  A következő két meccsen minimum hat pontot kell szereznünk.

  Mit gondol a Lipcse 3-2-es Leverkuseni feletti győzelme után. A valaha volt legjobb debütáns három ponttal megelőzte a Bayernt.
  Nagyon oda kell figyelni a Lipcsére, de szerintem a végén köztünk és  a Dortmund között fog eldőlni a bajnoki cím.

  Hírek