×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  hétfő, 19 december 2016 19:46

  "A szokásos teljesítmény nem lesz elég"

  Written by

  A naptári év végén forróvá válik a helyzet, a Bayern a Bundesliga 16. fordulójában az RB Lipcse csapatát fogadja.

  Világbajnok védőnk, Mats Hummels is nagyon várja már az összecsapást. Várakozásait a DFB hivatalos honlapjával is megosztotta. A legérdekesebb válaszokat olvashatjátok magyarul is.

  Miért bizonyult nehezebbnek a Darmstadt elleni meccs, mint előzetesen várták?
  „Az ő otthonukban mindenkinek nehéz, ott még senki sem tudott csodafutballal nyerni. Erre kell számítani, ha Darmstadtba utazol. Hozzá kell szoknod az ellenfélhez és egy kissé a pályához is. A végén egy kis szerencsénk is volt, hogy Douglas Costa – nem is tudom pontosan – talán 28 méterről betalált. A mérkőzést Douglas Costa egyéni klasszisa döntötte el.”

  Miért játszott ekkora szerepet a pálya?
  „Az első félidőben nem voltak megfelelőek a passzaink, nem voltunk eléggé tempósak. Nem egyszerű az ilyen talajon, de lehetséges. Nekünk nem sikerült. El kellett fogadnunk ezt. És el is fogadtuk, nem volt az az érzésem, hogy panaszkodnánk a helyzetre.”

  Manuel Neuer kemény kritikát fogalmazott meg a passzok pontosságával és a játékgyorsasággal kapcsolatban.
  „Hátulról a meccs sokkal egyszerűbbnek látszik, mint amilyen valójában. Manuelnek természetesen részben igaza van. Egy ilyen talajon jobban koncentrálsz arra, hogy megfelelő legyen a labdaátvétel, bebiztosítod, hogy a labda ne pattanjon el. Ezért nincs a társ egyből a látóteredben. Ez néhány tizedmásodpercbe kerül, és csökkenti a tempót.”

  Szerdán mindenki a bajnoki rangadóra figyel majd. Felkészülten várják a Lipcse elleni meccset?
  „Igen, mindenképpen. Mindig örülök az ilyen mérkőzéseknek. Ez egy nagyon nehéz szituáció lesz. Már 30 méterre a kapunktól nagyon meg kell küzdenünk a labda megtartásáért. Gondolom a lipcseiek úgy fognak játszani, mint általában: a mi térfelünkön már 15 méternél letámadnak. Számunkra ez azt jelenti, hogy labda nélkül is sokat kell majd mozognunk, hogy mindig legyen kinek passzolni. Meglátjuk, milyen mérkőzés lesz. Úgy gondolom, hogy nagyon intenzív és pokolian kemény lesz. Nem gondolom, hogy egy szokásos teljesítmény elég lehet a lipcseiek mostani formáját tekintve. Utolsó erőinket még egyszer mozgósítani fogjuk.”

  Számít az Allianz Arenában is olyan bátor játékra a Lipcsétől, mint a korábbiakban?
  „Mindenképpen. Ralph Hasenhüttl tavaly az Ingolstadttal ugyanígy játszott Münchenben, nagyon közel álltak a pontszerzéshez. Nem fognak beállni védekezni és bunkerezni, hanem a saját játékukat akarják majd, amennyire lehetséges érvényesíteni. Ebben 100%-ig biztos vagyok.”

  https://www.youtube.com/watch?v=tj-AdJVBaQc

  Képes lehet a Bayern arra, hogy így a szünet előtt egy egyértelmű jelet küldjön kihívóinak.
  „A Lipcse szuper futballt játszik. Meg akarjuk nyerni a meccset, azzal pedig végülis egy igazán jó – oké egy jó – őszt zárhatunk. Annak ellenére, hogy közben nem mindig nézett ki annak. Ha még begyűjtjük a három pontot, akkor tényleg elégedettek lehetünk majd.”

  Mennyire fontos, hogy az élen zárják az őszt?
  „Nagyon fontos.”

  Mit szól ahhoz, hogy Niklas Süle és Sebastian Rudy személyében két válogatott társa érkezhet a Hoffenheimtől?
  „Ismerem őket a Nationalelfből. Mindketten remek játékosok. Nem tudom, hogy biztos-e már az érkezésük. Emiatt először akkor tudok majd véleményt mondani, ha valamit a nyilvánosság elé tárnak. Nem lenne rossz azonban, ha több németajkú játékosunk lenne.”

  Hírek