×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  péntek, 07 július 2017 05:50

  Tolisso: "Gyerekként is közel állt hozzám a Bayern"

  Written by

  Friss érkezőink közül Corentin Tolissóról tudjuk a legkevesebbet, holott szakértők szerint neki van a legnagyobb esélye, hogy már első idényében komoly szerepet kapjon Carlo Ancelottitól. A 22 éves játékossal hazájában készítettek interjút.

  Tavaly hívtak a Napolihoz, nem mentél. Most eljött a váltás ideje.
  „Tavaly nem voltak megfelelőek a feltételek. Nem álltam készen a távozásra, még a Lyonnál akartam játszani. Idén már készen állok a nagy lépésre. Teljes volt a szezonom. Az egyéni mutatóim eléggé meggyőzőek voltak, úgy hiszem, hogy előreléptem. Ahhoz, hogy tovább fejlődjek, távoznom kellett, hogy valami újat fedezzek fel. A Lyon játékosaként bekerültem a francia válogatottba. De most egy nagy klubhoz kellett igazolnom.”

  A Bayernnél nagyon hamar meggyőztek téged…
  „Felhívott az ügynököm és mesélt a Bayern érdeklődéséről. Néhány napra rá találkoztam velük. Európa három legjobb klubjának egyike, egy olyan játékfilozófiával, ami illik hozzám. Nem hezitáltam. Amikor gyerek voltam, már akkor is közel állt hozzám a klub. Voltak francia játékosaik, mint Willy Sagnol vagy Bixente Lizarazu, aki igazán nagy nevek.”  Mit mondott neked Carlo Ancelotti és Willy Sagnol?
  „A vezetőedző előadta, mit vár el tőlem, milyen edzésmetódusai vannak, milyen filozófiát képvisel, hogyan működik a klub. Azt mondta, ne aggódjak, minden rendben fog menni. Azt várja, hogy védekezésben és támadásban is közreműködjek. Egészen addig menjek előre, amíg teljesíteni tudom a védelmi kötelezettségeimet. Megemlítette, hogy védekező középpályásként is, de előtte egy sorral is tudok játszani. Willy Sagnol mesélt nekem a klubról, a tapasztalatairól és azokról a játékosokról, akikkel játszott. Meggyőződése, hogy ezt a klubot nekem találták ki, és nagyszerű dolgokat fogunk közösen elérni.”

  A fejlődés jele, hogy egy olyan híres edzővel beszélhetsz, mint Carlo Ancelotti, ugye?
  „Már amikor az AC Milan vagy a Tottenham érdeklődéséről olvastam, biztos voltam abban, hogy nagyon jól csináltam a dolgaimat az előző idényben. De amikor a Bayern jön hozzád, amikor ilyen emberekkel beszélsz telefonon, akkor azt mondod: „Ejjha, tényleg nem vagyok rossz.”

  Milyen volt az aláírásod napja Münchenben?
  „Nagyon jó nap volt, amit az édesapámmal, az ügynökömmel és a legjobb barátommal töltöttem. Egy nagyon nagy klubot ismertem meg, igazán nagyszerű infrastruktúrával. A legjobban a pályák nyűgöztek le. Nem akarok tiszteletlen lenni a Lyonnal szemben, de nagy a különbség.”

  https://www.youtube.com/watch?v=FiLcvNQIYM0

  Mik a céljaid?
  „Nem szabad félénknek lennem. A saját játékomat kell játszanom, ami lehetővé tette, hogy csatlakozzam ehhez a klubhoz. A célom, hogy ott legyek a 2018-as világbajnokságon, szóval, ha csak lépésekben gondolkodnék és 10-20 meccset játszanék az első szezonomban, akkor biztos nem érném el ezt a célt. Tehát olyan gyorsan be akarok épülni a Bayernbe, amilyen gyorsan csak lehet. Olyan sok trófeák kell gyűjtenünk, amennyit csak lehetséges, mert eddig még nem nyertem egyet sem.”

  Létfontosságú volt, hogy a VB évében a BL-ben játssz, ugye?
  „Ez a véleményem, igen. Villogni a BL-ben és a bajnokságban jóval többet jelent, mint csak a bajnokságban villogni. Pluszt jelent akkor is, ha a kapitány nem tud dönteni.”

  Beszéltél már Didier Deschamps-pal is az új helyzetről?
  „Beszéltem neki a Bayern érdeklődéséről, ő pedig jó dolgokat mondott a klubról. Elmondta, jó lenne ide igazolnom, habár akkor is beválogatna, ha a Lyonnál maradék. Nem mondta, hogy mindenképpen ide kell igazolnom. De azt hiszem, az előrelépéshez fontos volt a váltás.”

  Hírek