×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6372

  csütörtök, 28 december 2017 13:28

  Hummels: "Önkritikus vagyok, bosszantanak a hibák"

  Written by

  Folytatódik a hivatalos honlap nagyobb lélegzetvételő Hummels interjúja. Az első rész  témái után újabb dolgok kerülnek a fókuszba: többek között a VB, az egyéni hibák, közösségi média. 

  fcb.de: Elég nagy az előnyötök a Bundesligában, a Német Kupában is él a remény, illetve a Bajnokok Ligájában is.  Milyen esélyekkel számolsz pl. a BL-ben?
  Hummels: Újra jók a kilátásaink, itt most egy elődöntőbe jutásra gondolok, ahol már apróságok is döntő fontosságúak lehetnek. Azt hiszem már a Besiktas is nehéz ellenfél lesz, még akkor is, ha mi vagyunk a favoritok. Fontos a szerencse ,na meg az aktuális forma.

  Nyáron jön a világbajnokság. Sokat foglalkoztál a témával?
  Eddig nem igazán, kivéve a csoportkör sorsolást, illetve amikor a szállásról, az edzőközpontról döntöttek. Ezekben a pillanatokban már tele van az ember várakozással.

  Mit gondolsz a VB sorsolásról?
  Meg voltam lepődve, hogy egyesek a szerencséről beszéltek. Nem értek ezzel egyet, mert azt gondolom, hogy nehéz csoportba kerültünk. Persze egyik csoportellenfelünk sem számít potenciális VB esélyesnek, de egyikőjük sem gyenge ellenfél. Három meccsünk van, ahol keményen meg kell küzdenünk. Mindegyik csapatnak megvan a maga egyéni kvalitása. Dél-Koreában például Heung Min Sonral, Mexikónál Chicharito és még néhányan, a svédeknél pedig Emil Forsberg vagy talán Ibra, ha fitt. Ezért nem szabad a csoportot alábecsülni. Az első meccsen már bele kell adni mindent, mert hirtelen nehézkes lehet a dolog.

  A közösségi médiában is igen aktív vagy. Elég emlékezetes pillanat volt, amikor a kávé rád borult Londonban. Sok figyelem szegeződött rád akkor?
  Igen, nagyon sok, és nagyon viccesnek is találtam a dolgot. Én is halálra röhögném magam, ha mással fordulna elő ilyen. Ehhez még jött Thomas nevetése a háttérben, ami elég gonosz dolog volt. Tényleg szórakoztató a videó, de az is, amit egy rajongó készített, amelyen a Holdra repülök.
  Ez a fajta önirónia segít, hogy megbirkózz a futballvilág komolyabb oldalával?
  Nem tudom, hogy szüksége van-e rá, mindenesetre én rendelkezek vele . Tudok magamon nevetni.

  A honlapodon az áll: „Minden meccsen arra törekszem, hogy ne hibázzak. Ez eddig még soha nem sikerült.”
  Igen, ez az optimális eset. Azt is mondom mindig, hogy minden szezonban 102 pontot akarok szerezni, ami természetesen sosem fog megtörténni. De ezen a szinten törekedned kell arra, hogy ne fogadd el, ha hibázol. Legalábbis a nagyobb hibák igen tudnak bosszantani. Dühös is vagyok magamra ilyenkor.

  Melyik meccsed volt az eddigi legjobb szerinted?
  Nehéz kérdés, fogalmam sincs. Volt már néhány jó mérkőzésem. Az utolsó, amire még mindig emlékszem a csehek elleni válogatott mérkőzés, ahol az utolsó percekben szereztem győztes gólt. Itt nagyon kellett figyelni a védekezésre, de közben nyitni is kellett a támadásokat. Előkészítettem egy gólt, egy másikat pedig magam fejeltem, ez azért már nem rossz.

  Melyik az, amelyiket szeretnéd gyorsan elfelejteni?
  Szerencsére nem volt túl sok a közelmúltban. Azelőtt volt néhány, amikor mentálisan inkább pálya mellett voltam. Az EB elődöntőjére gondolnék, ahol nem is az volt a baj, hogy nem tudtam megakadályozni a gólt, hanem maga az egész játék. Cassanoval óriási problémáim voltak. Érdekes, hogy nem Balottellivel, aki két gólt is lőtt, vele nem voltak olyan nagy nehézségeim az egy-az-egyekben. De Cassano szokatlan stílusa kifogott rajtam. Ez volt az a meccs, ami nagyon bosszantott, ilyen szinten nyilván nem így akar játszani az ember.

  Életre keltettétek a ThoMats Challenget. Hogy áll most a dolog?
  Azt hiszem vezetek 4:3-ra. Ez egy nagyon szórakoztató dolog. Igazaából ez csak egy kis időtöltés számunkra és szórakozás a rajongóknak, ami tényleg király.

  https://www.youtube.com/watch?v=L88qlDQS6yc

  Hírek