×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6372

  csütörtök, 18 január 2018 19:03

  STARKE: Egyszerre vagyok játékos és edző is

  Written by

  A hivatalos honlap ezúttal a visszavonult, majd néhány héttel később reaktivált Tom Starket kapta mikrofonvégre. A rendkívül szimpatikus 36 éves kapustól megtudhatjuk, hogy milyen az új munkája, és hogy hogyan egyezteti össze az aktív kapusi és edzői feleadatköröket.

  fcb.de: Szeptember végén beugrottál Neuer sérülése miatt és azóta is itt vagy. Milyen újra a profi csapattal lenni?
  Starke: Igazából nem is voltam sokat távol, csak néhány hetet. Nyáron döntöttünk, hogy abbahagyom, hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak, mint pl: Christian Früchtlnek vagy Ron-Thorben Hofmannak. De most így alakult… Szívesen csinálom, még fitt vagyok. A foci mindig örömet okoz.

  Mennyire kellett felzárkóznod az erőlét szempontjából?
  Az erőlétem megmaradt, mivel az új munkámban, kapusedzőként sokat kell lőnöm, így nem „hűltem” ki. Ott is figyelnem kell a bemelegítésekre, nehogy lesérüljek. Természetesen a Bayern edzései mások, de hamar felvettem a fordulatszámot.

  Mennyi ideig gondolkoztál, mikor jött a kérés, hogy vissza kéne jönnöd?
  Nem sokáig. Már tavaly megállapodtunk, hogy mindig számíthatnak rám. Arra persze nem gondoltunk, hogy ilyen hamar bekövetkezik ez a dolog.  Reméltük, hogy Manu a hosszú sérülés után fitt marad, de sajnos nem így történt. Amikor Hasan hívott, egyértelmű volt, hogy jövök. Ezzel párhuzamosan persze szerettem volna folytatni is a munkám, azaz az utánpótlással foglalkozni.

  Az edzések mellett naponta jársz a Campusra is?
  Délelőtt a Säbeneren edzek, elvégzem a szükséges teendőket. Ebéd után megyek az utánpótlásközpontba, ahol elvégzem a szükséges feladataim, 17:30-kor kezdjük az edzést a fiúkkal.

  Milyen ez a kettős terhelés?
  Fejben össze kell raknom a dolgokat, de annyira élvezem, hogy nem kell plussz motiváció. Itt futballozhatok, élhetek a hobbimnak, ott pedig kamatoztathatom az ötleteim. Ez a létesítmény egyedülálló Németországban.

  Mik pontosan a feladataid a Campuson?
  Papíron kapuskoordinátor vagyok. Az U9-től U19-ig foglalkozom a kapusokkal, és most már az U23-okkal is. A filozófiánkat kell megvalósítnom, annak megfelelően hogy milyen kapusokat akarunk. Hetente van megbeszélésem az egyes kapusedzőkkel, arról hogy a fiúk hogyan fejlődnek. Jelenleg én edzem az U19-es csapatot.

  Meddig maradsz a profikkal? Van  erről bármi megállapodás?
  Az egyetlen megállapodás az, hogy addig maradok, amíg a többiek fel nem épülnek. Mindaddig itt leszek, míg a testem bírja. De őszinte leszek… Remélem Neuer hamarosan felépül, és átadhatom neki a stafétát.

  A kupában találkoztok korábbi kluboddal a Paderbornnal. Tartod a kapcsolatot velük?
  A sportigazgatóval Markus Kröschével együtt játszottam, és vannak akiket még ismerek onnan korábbról. Várom, hogy visszatérjek. A reakciók között voltak persze irónikusak. Például, hogy elégedettek lehetünk egy 3:0-s Paderborn sikerrel (nevet). Azt gondolom a lehető legnehezebb ellenfelet kapták. Bele fognak adni mindent, számukra biztosan ez lesz az év meccse.

  Mit szeretnél elérni ebben az évben a csapattal?
  Mindent. A kupában már a két legnagyobb ellenfelet a Dortmundot és a Lipcsét megvertük. Persze ettől függetlenül még bármi megtörténhet. A bajnokságban jól állunk, és az idei évet is jól kezdtük a Leverkusen ellen. A BL-ben a negyeddöntőjétől pedig bármelyik csapat elhozhatja a trófeát. Elég a napi forma vagy a szerencse. A keretünk jó, ha visszatér Manu és Thiago még jobb lesz a minőség. Attól nincs szebb, mint újra a városházán ünnepelni, lehetőleg háromszor is.

  Milyen érzés, hogy karriere végén még saját Hashtaget is kapott?
  (nevet) Starke a polip. (#starkediekrake) Szerintem király. Végülis nem valami irónikus megjegyzés arról, hogy rossz voltam . Ezzel elismerték a  teljesítményemet, ami jó.  Hírek