×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szerda, 21 február 2018 20:05

  TOLISSO: "Gyerekként csatár voltam. Fontos, hogy gólerős legyek"

  Written by

  A Besiktas-meccs árnyékában az uefa.com Tolissot kapta mikrofonvégre. Az interjúból - melynek fontos részeit kiválogattuk nektek - kiderül, hogy gyerekkorában milyen poszton játszott és hogy kik voltak a példaképei, illetve hogy milyen benyomást szerzett eddig Münchenben.

  UEFA.COM: Corentin, hogyan jellemeznéd a játékodat?
  Szeretem birtokolni a labdát, irányítani az eseményeket, belépni a támadásokba. Megpróbálok döntő tényező lenni, aki gólokat lő és gólpasszokat ad, a modern középpályás mintájának megfelelően.

  Elég gólveszélyes vagy. Igaz, hogy korábban csatár voltál?
  Igen, 11-12 évesen kicsi voltam és gyors, klasszikus csatárt játszottam. Sonny Anderson volt a példaképem, minden meccsét megnéztem.
  Majd elkezdtem nőni, erősödni és egyre hátrébb kerültem: 8-a és 6-os pozíciókba. Így lettem végül középpályás.

  Voltak más példaképek is akik inspirációt adtak?
  Kedveletem Gerrard játékát, de Lampardot, Xavit, Iniestát és Ballackot is szívesen néztem, a korszakuk meghatározó játékosait.

  Mi a helyzet a fotóval, amin gyerekként Bayern mezt visel?
  Még nagyon fiatalon kaptam a mezt, szülinapra, emlékszem, nagyon örültem neki. Már akkor tudtam, hogy a Bayern az egyik legjobb csapat.

  Münchenben is volt már pár gólod. Milyennek érzed eddig az első bajor szezonod?
  A világ egyik legjobb klubjában akartam játszani és most itt vagyok.
  Remélem, így folytatom tovább, ahogy kezdtem. Bár tisztában vagyok vele, hogy sokat kelldolgoznom és küzdenem a játéklehetőségért. Sokáig itt szeretnék maradni, mert az azt jelenti majd karrierem végé, hogy jó voltam.

  Nem stresszel a konkurencia?
  Tudtam, hogy klasszisokkal lesz tele a csapat, nem is csalódtam. BL és VB-győztesekkel játszom. Minden tekintetben lenyűgözőek: fizikailag, szellemileg, taktikailag. A játék gyorsabb, a meccsek intenzívebbek és alig vétenek taktikai hibát.
  Olyan keményen kell dolgoznom mint ők, és akkor én is sikeres leszek.

  Mi volt a legnagyobb kihívás a Bayernnél?
  A nyelv. Az angolom sem tökéletes, így Ribéryvel és Comannal tudok leginkább kommunikálni franciául, meg egy kicsit Rafinhával. A csapat többi részével nehezebb. Fontos, hogy az edzőt megértsem ha németül beszél. Alakul a dolog, tanulok.

  Hírek