×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  kedd, 20 március 2018 11:06

  Can: Ezért távoztam a Bayerntől

  Written by
  Emre Can lassan a Liverpool alapemberévé vált Jürgen Klopp irányítása alatt. A Sport1.de-vel készült interjúban elárulja annak idején miért döntött a távozás mellett, és hogy ebben milyen szerepe volt pl. Pepnek.

  Sport1.de: Jürgen Klopp egyike a mai profi futball különleges figuráinak. Mit tud ellesni tőle?
  Emre Can: Jürgen Klopptól nagyon sokat lehet tanulni. Emberi szempontból is. Nagyszerű edző, ez nem is kérdés. De tényleg emberileg is, amilyen őszinte és amilyen szoros viszonyt ápol velünk, futballistákkal. Azt szeretem benne különösen, hogy olyan, amilyen. Én is megpróbálok mindig ilyen lenni.

  Klopp iránytása alatt a Liverpool alapembere lett. Ő a legjobb edző, akivel eddig dolgozott?
  Ezt nehéz megmondani, mert már sok nagyszerű edzőm volt. De az tény, hogy Klopp iránytása alatt fejlődtem igazán. Nagyon hálás vagyok neki és sok örömmel dolgozok vele.

  Hogyan értékelné a Liverpool szezonját?
  Idáig jó. A bajnokságban jó teljesítményt nyújtunk, megvan az esélyünk, hogy nemzetközi kupában való indulást jelentő helyen végezzünk, a BL-ben pedig a negyeddöntő vár ránk.

  Meddig tarthat a BL-ben a kaland? A Manchester City lesz az ellenfelük.
  Nagyon érdekes lesz. Minden meccsre úgy érkezünk, hogy meg akarjuk nyerni. Nem kell senkitől félnünk, a döntőbe akarunk jutni.

  Elméletileg nem ez lenne az első BL-döntője és győzelme. 2013-ban a Bayernnel már ott volt a döntőben.
  Ott voltam a Wembleyben, de a keretben nem, bár átélhettem az egészet. Ettől csak még inkább megjön a kedvem, ezért is akarok mindenképp a döntőbe jutni. Bátran mondhatom, hogy ez hajt engem.

  Tulajdonképpen BL győztesként tekint magára?
  Nem mondanám BL győztesnek magam, mert nem léptem pályára.

  A döntőt követően a Leverkusen csapatához került a bajoroktól. Így utólag mondhatni az volt a helyes lépés. Bánja azonban az akkori döntését?
  Abszolút nem. Ma már látható, hogy az volt a helyes döntés. Az egész úgy történt, hogy akkor érkezett Pep Guardiola és jó felkészülést sikerült hoznom az irányítása alatt. Aztán volt egy nagyon, nagyon őszinte megbeszélésünk.

  Miről volt szó?
  Nagyon fiatal voltam és fontos volt, hogy sokat játszhassak. Őszintén elmondta nekem, hogy nem tudja garantálni, hogy hétről hétre pályára léphessek. Leverkusenben pedig megláttam a lehetőséget erre, a BL-ben is érdekeltek voltak. Sokan úgy látták, hogy ez visszalépés, számomra viszont előrelépést jelentett, mert folyamatosan játszhattam. Ma már látható, hogy mindenképp kifizetődő lépés volt.

  A Bayern részéről hiba volt, hogy elengedték?
  Nem mondanám. Az, hogy hibáztak-e, azt nekik kell eldönteni.

  A válogatottnál is nagy a konkurencia. Ennek ellenére jó esélye van, hogy nyáron ott legyen a VB-re utazó keretben. Számol azzal, hogy lehetősége lesz állandó szerephez jutnia?
  Az a célom, hogy fontos része legyek a csapatnak. A klubomnál mindent beleadok, valamint a következő két barátságos mérkőzésen és a válogatottal való edzéseken is. Minden másról a szövetségi kapitány dönt.

  Miben kell még Emre Cannak javulnia?
  Jó kérdés (mosolyog). Sok problémás dolog van még, például lőhetnék több gólt.

  Hiszen már hatot szerzett ebben a szezonban - védekező középpályásként...
  Igen és jogos, hogy a védekezés a fő feladatom. Mindenesetre az az érzésem, hogy gólszerzésben fejlődhetnék még, így még inkább tudnám segíteni a csapatot.

  Hol látja magát az elkövetkezendő három évben? Mi a személyes álma?
  Világklasszis játékossá akarok válni, talán egyszer a világ legjobb 11 játékosa közé kerülni, szép lenne.

  Hírek