×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  szerda, 21 március 2018 10:50

  Xabi: Lahm bármilyen funkciót képes betölteni

  Written by
  A SPORTBUZZER-rel készült interjú második részében beszél az egykori középpályás a nemzetközi futballt érintő őrült átigazolásokról és arról, hogy szerinte miért kéne Münchenben maradnia Lewandowskinak.

  SPORTBUZZER: Herr Alonso, ki volt a legjobb játékos, akivel együtt játszott?
  Xabi: Huh, nehéz kérdés. Azt azonban meg tudom Önöknek mondani, hogy ki volt a legjobb, aki ellen játszottam.

  Hallgatjuk.
  Fiatal játékosként könnyebb volt benyomást kelteni az emberben, de amikor 20 évesen először játszottam Zinédine Zidane ellen csak annyit gondoltam: Váó, ez mi? A legnehezebb dolgok is olyan könnyűnek tűntek tőle. Szerettem nézni, ahogy játszott - és utáltam ellene játszani.

  Philipp Lahmról is gyakran áradozott.
  Igen, nagyon intelligens játékos volt, egyszerűen értette a játékot. Philipp pontosan tudta, hogy mit kell neki és másoknak tenni - ez nagyon tetszett nekem.

  Nem lenne tökéletes edző pont ezért?
  De, viszont bármilyen funkciót képes lenne betölteni. Hogy éppen a Bayernnél, a válogatottnál vagy éppen máshol az mindegy. Hatalmas tisztelettel vannak iránta mindenütt és biztos, hogy egészen alaposan át fogja gondolni a dolgokat. Kár lenne, ha olyan valaki, mint ő teljesen eltűnne a futballéletből.

  A futballvilágban sok vita van mostanában - az őrült átigazolások miatt és az alapoktól való eltávolodás miatt is.
  Meg kell próbálni mindkét oldalt figyelembe venni. A profi részét és a szurkolók részét is. Ha az üzlet része vagy, akkor el kell fogadnod a dolgokat, különben nem tudsz változtatni és ez által természetesen profitálni sem azokból. Azt is meg tudom viszont érteni, hogy vannak emberek, akik a jelenleg zajló dolgokat totálisan őrültnek találják. Higyjenek nekem: messze még a vége.

  Hogy érti ezt?
  A lufi egyre nagyobb és nagyobb lesz, egyre több pénz van forgalomban. Az emberek ennek ellenére követik a futballt, a TV-k előtt, a stadionokban, megveszik a mezeket. Nem gondolnám, hogy bekövetkezne a futball bukása.

  Meg tudja azokat a játékosokat érteni, mint Aubameyang vagy Dembélé, akik sztrájkba kezdtek azért, hogy eligazolhassanak?
  Nem fogom megítélni a viselkedésüket, ahhoz túl keveset tudok a sztoriból. Magam sem tudom, hogy hogyan viselkedtem volna ilyen szituációban - mindenkinek magának kell eldönteni, hogy meddig megy el.

  Le fog szakadni a Bundesliga és a Primera Division TV közvetítésekből származó bevételek miatt a Premier Leaugetől?
  Úgy gondolom, hogy a két legjobb csapat még mindig Spanyolországban játszik. De Olaszországban és Németországban is vannak a Juventus és a Bayern által olyan csapatok, akik egy szinten vannak a Barcával és a Reallal. Angliában az élmezőny nagyon szoros. A pénz nem minden, az volt a Premier Leaugeben is elég az utóbbi években.

  Hogyan ítéli meg a helyzetet Németországban?
  A Dortmund éveken keresztül nagyon jól tette a dolgát. A helyett azonban, hogy egyre közelebb kerültek volna még inkább leszakadtak az elmúlt években. Ez a bajnokság szempontjából nem jó, szükség van izgalmakra, a Bayernnek pedig kihívókra, mindegy, hogy az a Dortmund, a Schalke vagy a Lipcse.

  Igaza van Watzkenak?
  Sok tehetségük van, sok jó játékos a támadószekcióban, ami azonban hiányoznak azok az egyéniségek, a vezéregyéniségek. Végeredményben a két dologból való keverékre van szükség. Azt hiszem, ha ezt a Dortmund megérti, akkor újra közelebb tudnak kerülni a Bayernhez.

  Utolsó kérdés: Mostanában elég sok pletyka kering Robert Lewandowskit illetően.
  Logikus, mint mindig (nevet). Ezek nem újdonságok.

  Mit gondol, vele még jobbá válhatna a Real?
  Gyakorlatilag a világ legjobb csatárja. Azon a véleményen vagyok, hogy a Bayernnél érvényesül a legjobban.

  Miért?
  Minden évben meglövi a góljait, ismeri a klubot, a ligát, címeket nyer. Azt, hogy új tapasztalatokat akar-e még egyszer szerezni neki kell eldönteni.

  Hírek