×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  péntek, 30 március 2018 10:33

  ROBBEN: "Tökéletes lenne, ha szombaton húznánk be a bajnoki címet"

  Written by

  Április eleje igazán húzós lesz bajor szemszögből, hiszen hétvégén Klassikert játszunk a Dortmund ellen, kedden pedig jön a Sevilla elleni BL negyeddöntő odavágója. Interjúnk alanya, Arjen szerencsére felépült kisebb sérüléséből a válogatott szünet alatt és elmondta mit vár a következő hetektől:

  fcb.de: Hogy érzed magad most?
  Jól. Keményen dolgoztam ezen a héten, hétfőtől minden visszaállt a régi kerékvágásba. Kissé eltértem a rutintól, ezúttal tömeget növeltem, hogy a testem újra erős legyen. Így újra készen állok, már nagyon várom a folytatást. Reméllhetőleg minden zökkenőmentesen megy majd.

  Tehát semmi nem gátolja, hogy játszhass a Dortmund ellen?
  Nem, minden tekintetben remekül állok.

  Mi volt a baj?
  Kisebb problémáim voltak a Freiburg elleni meccs előtt, ezért nem tudtam játszani. A Hamburg ellen már jobban éreztem magam, így pályára tudtam lépni. Később megint problémák merültek fel, így néhány napot ki kellett hagynom. Most megint jól vagyok, ismét rendben van minden.

  Említetted, hogy várod a következő heteket, ez pedig egy Dortmund elleni meccsel kezdődik...
  Imádom ezeket az alkalmakat, a Dortmund elleni meccsek mindig különleges alkalmak. Ilyenkor mindig rá tudsz tenni egy lapáttal.

  Mire számítasz a BVB-tól a hétvégén?
  Ismét jobban fut nekik a szekér, az új edzővel. Alapvetőn ők egy jó csapat, még ha nem is voltak olyan stabilak eddig. Egy-egy meccsen mindig oda tudják magukat tenni, most is ezt várom.

  Ha a Schalke ellen pontot veszít a Freiburg, akkor egy győzelemmel már bajnokok lehettek. Gondolom ez extramotiváció lesz?
  Nyilván ez ott van a fejekben. Ha megválaszthatnánk a bajnoki cím behúzásának idpőntját akkor ez a nap lenne az igen, mivel az utóbbi 6 alkalommal mindig idegenben nyertük meg a Bundesligát. A szurkolók megérdemelnék, hogy most otthon húzzuk be. De sajnos ez nem teljesen tőlünk függ.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ky9mGkph9AA

  Aztán jön a BL. Attól mit vársz?
  Nehéz feladat lesz. Különösen idegenben, ahol forró hangulat vár ránk Sevillában. Plusz technikailag erős csapat, veszélyesek elől, és jól védekeznek. Kemény menet lesz, fejben különösen ott kell lennünk majd.

  Madridiként már játszottál ellenük, otthon, de Sevillaban még soha.
  Valóban. Sérült voltam mindig, úgy hogy én is várom már ezt az élményt.

  Szerinted mi lesz a döntő tényező? A jó védekezés, vagy az hogy fel kell törni a jó sevillai védelmet?
  Ők nem olyan csapat, akik csak védekezni tudnak. Előrejátékban is jók, láthattuk a MU ellen. Manchesterben is bátran játszottak, nagyon tapasztaltak, hozzászoktak a nagy meccsekhez.

  A válogatott meccsek miatti szünet inkább segíti vagy hátráltatja majd a következő hetek jó teljesítményét?
  Ezt úgy ahogy van, el kell fogadni. Minden klub szembenéz ezzel a problémával. Nagyon fontos azonban, hogy hogyan sikerül az első meccs a szünet után. Rögötn ott kell lenni fejben.

  Ismét 3 naponta jönnek majd a meccsek a következő hetekben. Ilyenkor változtatsz valamit az edzéseden?
  Nem, nálam minden nap a profi életmód az irányadó: sok alvás, megfelelő táplákozás. Most persze a pihenés még fontosabb lesz, arra figyelni kell. Jó alvás, jó étkezés, masszás és minden ami hozzá tartozik, így lehet feltöltődni a következő meccsre. De ehhez már hozzá vagyunk szokva.

  A sportolók azt mondják, hogy a vereségből lehet a legtöbbet tanulni. Hogy élted meg 2012-t?
  Ez hozzá tartozik a sporthoz, keserű, mert előtte keményen dolgoztam. Egy ilyen kemény vereséget először fel kell dolgozni. De aztán már csak a személyiségről, a karakterről szól. Mennyire akarod a sikert? Mennyit tennél meg érte? Az volt a legszebb, hogy már a rögötn az elvesztett BL-döntő után érződött, az edzőtáborban, hogy ebben a csapatban ég valami. Mindent meg akartunk nyerni, és rá következő szezonban sikerült is.

  Hírek