×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  péntek, 20 április 2018 16:59

  RUMMENIGGE: Luca Toni és Ribéry révén tartunk ott ahol

  Written by
  Karl-Heinz Rummenigge és Luca Toni nemrég az olasz nagykövetségen vendégeskedtek, és ha már találkoztak, felidéztek néhény kellemes pillanatot.


  "Luca Toni és Franck Ribéry miatt tart ott a Bayern, ahol " - nyitotta gondolatati Kalle -"Nagyon sokat köszönhetünk nekik" S valóban, a nagy áttörést a 2007-es év hozta, amikor Luca és Franck egyszerre érkezett a klubhoz. Azok az évek az olasz csatár számára sem múltak el nyomtalanul: Nagy megtisztelés volt, hogy egy ilyen nagy csapatban játszhattam, mint a Bayern ".

  Amikor a Bayern leigazolta őket, még messze nem a legsikeresebb csapat voltak - se nemzetközileg, se nemzeti szinten. Az érkezésükkel azonban minden megváltozott, a klub immáron csatlakozott azokhoz, akik sztárokat vesznek, nem pedig eladásra nevelik őket. Jelzés volt a konkurenciának és egyben egy új időszámítás kezdete.
  "Akkor még  negyedikek lettünk a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájába sem sikerült bejutnunk." - emlékezett vissza Rummenigge

  Milliárdos befektetők nélkül

  Ma már egészen más a helyzet. A Rekordbajnok sorozatban 6. bajnokságát nyerte meg és jó esélyei vannak az újbóli triplázásra is. 2012 óta 200 mérkőzésből mindössze 15-öt veszítettek el. A Dortmund ez alatt 129 ponttal kevesebbet gyűjtött.
  "Más a filozófiánk, mint a Manchester Citynek vagy a PSG-nek. Nekünk sikerült arab vagy orosz befektetők milliárdjai nélkül is a BL elődöntőjébe jutni."

  "A Real Madrid a favorit"

  A végső cél azonban a döntő és a győzelem, amihez idén is a Realon át vezet az út. Mint tudjuk, ezt az akadályt a legutóbbi két alkalommal. 2014-ben Guardiolával, 2017-ben pedig Ancelottival nem sikerült megugrani. Utóbbinak  szintén üzent Rummenigge: "Carlo egy nagyszerű edző és egy remek ember. Azt kívánom neki, hogy nyártól újra legyen munkája. A PSG elleni mérkőzés után tényleg sajnálta, hogy nem sikerült az elvárásokat teljesítenie. Csak egy valamit tudnék felróni neki: A nyelvet jobban meg kellett volna tanulnia... A leendő új edzőnknél, Kovacnál ez már nem lesz gond"

  A Bayern vezetője véleménye szerint az elődöntő párharcának esélyese a királyi gárda: "Nem gondolunk már a múlt évre. Ezúttal jobban kell játszanunk, főleg nem kikapni otthon. Higgadtan várjuk a mérkőzéseket, amelyeknek a Real a favoritja (...) de ezzúttal nyerni akarunk a világ legjobb klubja ellen"

  Hírek