×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  hétfő, 23 április 2018 12:21

  "A Bayern stabilabb, a Real kiszámíthatatlan"

  Written by

  Uli Stielike a Real játékosként 308 mérkőzésen 50 gólt szerzett, emellett számos címet nyert a királyi gárdával, anno a Német válogatottat is edzette, Erich Ribbeck segédedzőjeként. A tz-nek addot interjúban osztotta meg a Bayern-Real elődöntővel kapcsolatos gondolatait.

  Bayern isméta Real Madriddal találkozik a BL-ben. Mit gondol erről az összecsapásról?
  Először is sajnálom, hogy ez a két csapat már az elődöntőben találkozik. Fantasztikus döntő lett volna ebből a párosításból, amely mindenkit lenyűgözött volna. Sajnos azonban nem így alakult.

  Melyik csapat esélyesebb?
  A Bayern kétség kívül stabilabb. Ők már bajnokok, a Leverkusen ellen 6 gólt szereztek és megmaradtak a Bundesliga élcsapatának. Idáig remek a müncheniek szezonja.
  A Real hullámzó teljesítményt nyújt, főleg a La Ligában. Ilyen ingadozás mellett nem lehet tudni, hogy mit hoz a következő mérkőzés. És pontosan ez a problémájuk és ezért veszélyesek is: kiszámíthatatlanok.

  Miért működik ilyen jól a Bayern és Heynckes kapcsolata?
  Mert nem hagyja magát befolyásolni eme cirkusz által. A Bayern a német Real - jelentős médiajelenlét, sok szponzor és még több ember, aki bele akar avatkozni a klub életébe. Ehhez jön még, hogy a keretben 20 válogatott játékos található. Ez még több nyomást von magával, Jupp azonban a tapasztalatai révén a lehető legjobban tud bánni a helyzettel.

  További előny, hogy beszéli a spanyol nyelvet. Olyan játékosoknál, mint Javi Martínez, Arturo Vidal vagy éppen Thiago fontos nagyon. Jupp egy őszinte ember, aki hosszú évek óta házas. Ebből is látszik, hogy mennyire kiegyensúlyozott. Olyan csapatoknak, mint a Bayern, Real vagy a Barcelona kiegyensúlyozott edzőre van szükségük.

  Carlo Ancelotti is annak tűnt. És ő is beszél spanyolul.
  Ellenben nem tudott németül - nagy hátrány! Az anyanyelv alapvető fontosságú, hogy edzőként tudj a sorok között olvasni, a vicceket és a tréfákat megértsd. Másrészről Heynckes megértette az öltözői életet is és újra játéklehetőséget ad olyan játékosoknak, mint Ribéry vagy Boateng.

  Milyen volt Heynckes játékosként?
  Nagyszerű csatár volt! Nagyon jól ismerem, hiszen Gladbachban együtt játszottunk, minden évben harcban volt Gerd Müllerrel a gólkirályi címért. Jupp mindkét lábával jól bánt a labdával, erős volt a fejjátéka és nagyon robusztus volt. Állandóan azt kereste hogyan tudna közvetlen a kapura törni.

  Ahogyan jelenleg az általa irányított Bayern is?
  Pontosan! A bajorok mindig támadni akarnak és ehhez meg is vannak a megfelelő játékosaik. Az valódi értékét az egyesületen belül azonban az mutatja meg, hogy olyan játékosokat is meg tud arról győzni, mint Ribéry vagy Robben, hogy labdavesztés esetén is ellássák az aktuális feladatukat. Ez egy edző igazi művészete.

  Tetszik Önnek a bajorok játéka?
  A támadósoruk hihetetlen, semmivel sem rosszabb, mint a Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo. Ribéry és Robben nagy erénye, hogy nem csak a beadásaikkal tudnak veszélyesek lenni, hanem maguk is képesek a befejezésre. Emellett ahogy a Real, úgy a Bayern is remek kispaddal rendelkezik. Ha címeket akarsz nyerni ez alapvető fontosságú.

  A Real a BBC-vel, vagy négy középpályással jobb?
  Ez abszolút az edzőn múlik. Ha Zinedine Zidane biztos benne, hogy az ő labdabirtoklásra alapuló játékfelfogása jobban megvalósítható így, akkor csak is négy középpályás a jó út. Úgy gondolom Münchenben is effajta játékstílussal kellene pályára küldenie a csapatot.

  A BBC-vel tehát inkább kontrázni lehet?
  Előszöris meg kell fékezniük a madridiaknak a müncheni támadásokat, aztán kontrázni, pontosan. A bajorok megmutatták, hogy Münchenben nem kivárásra játszanak, hanem egyből támadnak.

  Karim Benzema vagy Robert Lewandowski?
  Személy szerint Lewandowskit részesítem előnyben. E téren nagy előnyben van a Bayern. Ha távolról figyeljük Benzemát, akkor olyan, mintha sok bíztatásra lenne szüksége. És ha a dolgok nem úgy alakulnak, akkor különösen nehéz számára áthidalni a szakadékot.

  Lewandowski vagy Cristiano Ronaldo összetettebb?
  A nagy játékosoknak első sorban egy valaminek kell lenniük: intelligensnek! Emlékszem a Wolfsburg csapatára, akik 2009-ben bajnokok lettek. Volt két támadójuk, Grafite és Dzeko, akikről azt gondolták, hogy nem is tudnak egyszerre játszani. Végülis a szezonban az egyik 26 gólt, a másik 28-at szerzett.

  Tehát?
  Mindketten jók, mindkettejük rég óta jelen van a futballvilágban és értik miről szól a dolog, ezáltal nem látok semmiféle problémát.

  Hírek