×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  kedd, 24 április 2018 08:50

  EFFE: "A spanyolok akkoriban tartottak Oli Kahntól és tőlem"

  Written by

  A  döntőbe illő Bayern-Real párharc előtt természetesen nem maradhatnak el a régi nagy játékosok nyilatkozatai sem. A TZ Stefan Effenberget kapta mikrofonvégre, a Tigris pedig a szokásos sítlusában, őszintén válaszolt a kérdésekre.

  A Real 2014-ben és tavaly is kiverte a Bayernt a BL-ből. Most ők lennének a jobbak?
  Effenberg: A Madrid egy hihetetlenül erős csapat, az én szememben a legerősebb. A két BL-cím sorozatban számomra az egyértelmű bizonyíték. De a Bayern sincs távol, egyszerűen csak a döntő pillanatok a Realnak sikerültek jobban, különösen Ronaldonak.

  Münchenben is nyert a Real legutóbbi két alkalommal. Az Önök idejében ez elképzelhetetlennek tűnt, vagy tévedek?
  Ne hasonlítsuk egymáshoz a két időszakot. Itt két klub találkozik a világ legjobbjai közül, mindig szoros volt ez a párharc.

  Elnézve a régebbi fotókat, igen szenvedélyes harc folyt a pályán.
  Ezeken a meccseken mindig tudni lehetett, hogy kemény küzdelem lesz, hogy apróságok fognak dönteni. Az érzelmek részei egy ilyennek, de közben sportszerűek is maradtunk. A Bundesligaban nem volt akkor a kihívás, de ezeken a meccseken 100 százalékon kellett pörögnünk folyamatosan.

  Az olyan játékosokat mint Ön, továbbra is nagyon tisztelik Madridban.
  Hát igen, ezt már akkor érezni lehetett. Úgy hiszem, a spanyolok pl. kifejezetten féltek Oliver Kahntól. De velem kapcsolatban is van egy emlékem:
  A 2001-es elődöntő volt, az odavágót játszottuk Madridban és nekem már volt egy sárgám, így vigyáznom kellett korábbról, hogy el ne tiltsanak a visszavágóra. Aztán mégiscsak megkaptam azt a lapot és erre a madridi publikum hangosabban morajlott, mintha gólt lőtt volna a csapatuk. Éreztem, mennyire örülnek, hogy nem játszhatok a visszavágón.

  A mai Bayernből hiányozna az az ún. gyilkos ösztön?
  Az a baj, hogy a ligában nincs számukra kihívás, míg a Realt azért küzdésre készteti a Barça, Atlético vagy épp a Sevilla. Ez előny a spanyoloknál.

  S Ronaldo?
  Valóban ő az aki meccseket dönt el. Aki viszont összetartja azt a társaságot, az Sergio Ramos. Valóban: Ronaldo az elmúlt években megmutatta mire képes a bajorok ellen. De azt mondom: Ramos nélkül nem tartan most itt a Madrid, messze nem lenne ilyen sikeres.

  Kroos is része lett annak az aranygenerációnak.
  A Bayern hatalmas hibát követett el mikor elengedték, Toni számára viszont tökéletes volt a döntés, így megtette a következő lépést a csúsc felé. Nagyon kemény hármas ez ott Ramosszal, Kroos-szal és Ronaldoval elől. Ha 100%-on pörögnek, akkor a Bayernnek extrateljesítményre lesz szüksége.

  Jobb a Real most?
  Ez már nagyon magas szint, de igen kis előnyt látok a spanyol oldalon. Nem az extra pihenő miatt. Kicsit több kvalitást látok náluk. De pontosan tudják Madridban is, hogy ha nem pörögnek 100%-on, akkor odaér a Bayern.

  Meg tudja tartani a Bayern Lewandowskit? Állítólag nagy az érdeklődés iránta Madridból.
  Ha Robert menni akar, akkor el kell engedni. Persze nagy veszteség lenne a klubnak, elvégre ő a legjobb csatár. Mindazonáltal, Lewa célja a BL, és arra a Bayernnél is megvan minden esélye. Így biztos vagyok benne, hogy jövőre is Münchenben játszik majd.

  Hírek