×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  szerda, 25 április 2018 09:42

  ROBBEN: "Előrelépés volt a Madridból való távozásom"

  Written by

  Arjen Robben már nagyon várja a Real elleni összecsapást! Számára ez azért is pikánsabb párosítás, mivel 2007 és 2009 között a Real játékosa volt. 

  BILD: Arjen, hogyan tervezik megállítani a 15 gólos Cristian Ronaldot?
  Már megvan a tervünk. De nem beszélni kell róla, hanem a pályán prezentálni! Otthon kezdünk, hazai közönség előtt. Ez lökést kell, hogy adjon a győzelemhez.

  Túl sokat beszélnek Ronaldoról és túl keveset a Real stratégákról, mint Kroos?
  Érthető, hogy az emberek inkább Ronaldoról és a góljairól beszélnek, mint róla. Amit Ronaldo nyújtott a pályafutása során az őrület, megérdemli a figyelmet. Tisztában vagyunk azonban, hogy a Real Madrid nem csak belőle áll. Sokkal több minőség rejlik bennük. Ha a többiek nem játszanak jól, akkor Ronaldo is alig lő gólt.

  Két évett játszott Real mezben. Várja már a találkozót?
  Nagy a várakozás, igen. Bár őszintén megmondva a Barcelona ellen vagy más csapatok ellen is ilyen lenne. Két évet töltöttem Madridban, szép idő volt, de nem ugyanaz, mint a Bayernnél. München a második otthonom lett, a legfontosabb egyesület a karrieremben.

  A Real Madrid volt elnöke, Ramón Calderón nagy hibának tartja, hogy eladták Önt a Bayernnek. 
  Amikor Ramón Calderón távozott a posztjáról az azt jelentette, hogy nekem is ennyi volt Madridban. Az új elnökség és Florentino Pérez döntött akkoriban. Ha Calderón azt mondja, hogy hiba volt a Real részéről eladni engem, akkor meg is fordíthatjuk a dolgot: Számomra a Bayernbe való igazolás a legjobb lépés volt a pályafutásomban. A Bayernnel elértem mindent, mindent megnyertem, amit lehet.

  Calderón még ma is sokra tartja Önt. Ő igazolta le 2007-ben a Chelseatól. Milyen a kapcsolatuk?
  Az, hogy még mindig jó véleménnyel van rólam büszkévé tesz.  Mindig is jó kapcsolatom volt vele. Az ő idejében jó hangulat uralkodott a Realnál. Közel állt a csapathoz.

  2017 végén még azt mondta, hogy a Bayernhez való igazolása eleinte visszalépés volt.
  Nehéz ügy volt az átigazolás. Hatalmas klubtól kellett távoznom és tudtam, hogy soha nem fogok tudni visszatérni. A Bayern még akkoriban európai szinten nem ott tartott, ahol ma, azokban az években nem voltak jók az eredményeik. A célom pedig mindig az volt, hogy megnyerjem a BL-t. Aztán minden összejött a Wembleyben, így utólag azt kell, hogy mondjam: A Madridból való távozásom előrelépést jelentett.

  Május 26.-án ott lesznek Kijevben, készülve a második triplázásra?
  Szép gondolat, jó lenne. Bárkit meg tudunk verni, ez azonban a Realra is igaz.

  Hírek