csütörtök, 19 július 2018 13:19

  Zickler: Niko ismeri a klub filozófiáját

  Written by Huzina Patrik
  Alexander Zickler, korábbi Bayern játékos és német válogatott labdarúgó a német SPORT 1-nek tett nyilatkozatában beszélt új edzőnk, Niko Kovac helyzetéről, értékelte Brazzo éves teljesítményét valamint reális sanszot lát a BL döntő elérésében is.

  Mi a a véleménye Niko Kovac kinevezéséről?
  Én személy szerint nagyon meglepődtem. Nagyon sok ember örült ennek a döntésnek, de voltak olyanok is, akik nem voltak elégedettek a hír hallatán. Én viszont örülök, hisz Niko egy tökéletes edző lehet a Bayern számára. Itt az idő, hogy megmutassa mit is tud. Ismertem játékosként és követem az edzői pályafutását, mindig profin végzi munkáját. Szerintem ezért lesz tökéletes a Bayern számára. Nagyon pontos munkát végez, a hozzá hasonló edzőkről nem mondhatjuk el ezt. Tudja, mi kell a sikeres munkához, és azt is, hogy mik az elvárások.

  Ez volt a legjobb idő a váltásra?
  Ilyen lehetőség csak egyszer adódik az életben. Nagyon jól átgondolta ezt a váltást. Eldöntötte, hogy: Na, csináljuk! - és végig is fogja csinálni. Nagyon sok játékos ismeri őt, ez nagyon fontos. Niko hihetetlen profizmust sugároz magából és a klub vezetőivel is jó kapcsolatot ápol. Emellett jól kezeli a kritikákat. De egy dolog abszolút mellete szól: Ismeri a klubot és annak filozófiáját. A legjobbakat kívánom a munkájához, remélem, rövid időn belül sikereket fog elérni.

  Hogy látod Salihamidzic-ot az első éve után? 
  Nagyon sokat volt kamerák előtt játékosként, de ez a szakma most teljesen más számára. Muszáj tisztán reprezentálnia a nézeteket, véleményeket, döntéseket kell hozzon és meg kell felelnie a fanatikusoknak is. Nem könnyű ez a munka olyan személyiségekkel a hátad mögött, mint Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeneß. A kezdeteknél kicsit izgatottnak tűnt de azóta nagyon sokat fejlődött. Teljesen másképp mutatkozik, mint egy éve. Sportigazgatónak lenni a Bayernnél nem könnyű dolog, hisz rengetg döntést kell meghozni. Brazzo megtanulta ezt és nagyon jól csinálja.

  Mire lehet idén képes a csapat?
  A csapat újra uralkodott tavaly. Az idei szezon elvárásai tiszták: legjobb esetben 3 cím. Nagyon nehéz dolga lesz Nikonak a válogatott játékosokkal egy ilyen világbajnokság után. A Bayernnek mindig fantasztikus kerete volt. Nikonak az lesz a legnehezebb feladat, hogy a pályán egy összetartó egységet tudjon létrehozni. Ha ez sikerül, akkor bármelyik kupában a végsőkig menetelhetnek.

  Az elmúlt években a Bayern mindig közel volt a BL címhez, de sosem sikerült megkaparintania azt. Hogy látod, az idei évben sikerülhet ez?
  Ha látod, hogy tavaly milyen módon esett ki a Bayern, akkor szomorúság tölti el a szíved. De idén újra fantasztikus csapatuk van és szerintem minimum a döntőig eljutnak.

  Hírek