×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6485

  csütörtök, 26 július 2018 14:25

  BASTI: A Bayern lázba hozza az itteni embereket

  Written by

  Már három éve annak, hogy Bastian Schweinsteiger eligazolt Münchenből. A bajor legenda jelenleg az MLS-ben játszik, a Chicago Fire csapatánál. Ennek ellenére Basti azóta is figyelemmel követi korábbi csapatát. És mivel a Bayern jelenleg az Államokban túrnézik, sikerült interjút szervezniük a játékossal.

  FC Bayern: Bastian, jelenleg második évedet töltöd az MLS-ben, a Chicago-nál. Hogyan fejlődik a labdarúgás USA-ban?
  Schweinsteiger: Az MLS egyre népszerűbb. Zlatan Ibrahimovic és Wayne Rooney is ebben a ligában játszik. Szerintem egyre több európai játékos kerül majd ide. Az MLS természetesen pénzügyi szempontból is rengeteget fejlődött. A stadionokban az átlagnézőszám meghaladja az olasz vagy épp a francia ligát is. Sok család együtt látogat el a mérkőzésekre, számomra ezért is jó érzés itt játszani.

  Mint kiderült, a 2026-os világbajnokságot USA, Kanada és Mexikó közösen szervezik. Ez még jobban fellendíti az itteni futballt?
  Schweinsteiger: Természetesen igen. Amerika megmutathatja, mennyire nagy lett itt a labdarúgás értéke. Úgy vélem, a válogatottak 8 év múlva elépesztő hangulatot fognak tapasztalni a VB-n.

  Mi a véleményed, a Bayern növelte az elmúlt években nemzetközi "márkanevét", miután szurkolókat szerzett Kínában és USA-ban?
  Schweinsteiger: Jó úton haladnak. USA nagy névvel rendelkezik. Pl. Chigaco egy sportváros, a Black Hawks, a White Sox, a Bears és a Bulls is mind remek sportegyesületek. De amikor a Bayern idelátogat, valósággal lázba hozza az itteni embereket.

  Milyen a Bayern hírneve manapság az Államokban?
  Schweinsteiger: Rengeteg embert érdekel itt a Bayern. Természetesen az angol csapatok előnyben vannak, mivel nagyrészt a Premier League-t közvetítik a TV-ben. De a Bayern meccseit is szokták közvetíteni.

  Hírek