×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6485

  szerda, 01 augusztus 2018 22:30

  MÜLLER: Mindannyian a Bayern sikerét akarjuk!

  Written by

  Alig egy hete állt újra edzésbe VB-n szereplő társaival Thomas Müller, az fcbayern.tv rögtön interjút készített vele egy szerdai edzés után. Müller kifejtette a tornán átélt kudarcot, beszélt a motiváció fontosságáról és az elkövetkező edzőtáborról illetve kíváncsi az új szakemer, Niko Kovac terveire is.

  FC Bayern: Már egy hete visszatért a Sabenerre, most pedig itt van velünk Thomas Müller, köszönjük, hogy elfogadtad a meghívást. Beszélj egy kicsit arról, hogyan telt a visszatérés utáni első heted itt Münchenben, illetve hogyan töltötted a vakációd?
  Müller: Elsősorban nagyon jó újra látni a srácokat, habár néhányan még nincsenek itt. A keret nagyrésze már hétfőn visszatért USA-ból, így rögtön találkozhattunk velük az edzések során. Kedden szabadnapunk volt, ez pedig fontos volt a lábainknak az első teljes heti edzés után, amely alatt próbáltuk rögzíteni Niko Kovac terveit. Szerencsére Peter Hermann még mindig itt van velünk, a csapat pedig nagyon örül ennek. Ő ugye velünk, válogatott játékosokkal edzett a visszatérésünk után: szokatlan, hogy ilyen sok labdás gyakorlat része az edzéseknek, ettől annyira intenzív és megerőltető. 

  Volt jónéhány hét pihenés a világbajnokság miatt. Hogyan emésztetted meg ezt? 
  Müller: Nyilvánvaló, hogy sok kérdés kavargott a fejemben, miután kiestünk. Próbáltam elemezni az okokat is. Nagyon nehéz egy ilyen kudarc után emelt fővel járni-kelni. Magától értetődő, hogy sokkal másabb terveink voltak ezen a világeseményen. A futballban egy vonal választja el a sikert és a kudarcot: ha meg lettek volna a helyzeteink Dél-Korea ellen és persze be is rúgjuk azokat, akkor bejuttunk volna a kieséses szakaszba, onnantól meg ki tudja mi történik. Másrészt őszintén ki kell mondanunk, hogy utolsók lettünk a csoportunkban. Ezt pedig ugyebár nem könnyű megemészteni. Így az első néhny nap ideahaza is nehezen telt, nem volt életem csúcspontja. De ezzel motivációt nyertem a jövőm számára a Bayern színeiben és a válogatottban is. Be kell bizonyítanunk, hogy ennél többre vagyunk képesek. 

  A VB-n való kiesés csökkentette a motivációdat az előszezoni felkészülés előtt?
  Müller: Valójában ezt nem lehet számszerűsíteni, az viszont igaz, hogy a motiváció mértéke olykor magasabb. De ez teljes mértékben különbözik attól, amikor pl. egy világbajnokságot nyersz meg. Egy megnyert VB után sokkal pihentebben térhetsz vissza a klubodhoz. Ennek ellenére ezúttal is nagyon motivált vagyok, amikor extra kihívásokkal nézek szembe. Szerintem ez volt a leghosszabb felkészülési időszakunk a VB előtt a válogatottal, mégis hamar búcsúztunk a tornától. A futballban tehát akármi megtörténhet és semmit sem lehet előre eltervezni.

  Említetted, hogy néhány nap Peter Hermannal edzettetek, de van egy új ember is Niko Kovac személyében. Mik az első benyomásaid és mit vársz el a következő szezontól?
  Müller: Számunkra, akik nem voltunk az Államokban, ez a hét arról fog szólni, hogy elsajátítsuk az új edző szemléletmódját. Meglássuk, mit vár el az új szakember a csapattól, hogyan akar játszatni bennünket. Az előszezon pedig a legjobb lehetőség erre. Niko Kovac és a testvére korábbi Bayern játékosok, így mindannyian azt akarjuk, hogy a Bayern sikeres legyen. Ez világos. 

  A következő állomás a tegernsee-i edzőtábor, egy csodálatos hely München déli részén, ahol a te családod is lakik. Akad valami újdonság ott számodra az edzőpályán és a szállodákon kívül?
  Müller: Ez a régió nagyon szép, én pedig úgy ismerem, mint a tenyeremet. Ezért őszintén megmondva semmi újat nem várok el ezeken kívül. Ezúttal viszont Tegernsee nem a csónakázás és halászat helyszíne lesz (jókorát nevet). Jó érzés azonban újra Bajorországban edzőtáborozni, ez azonban minden eddiginél keményebb és komolyabb lesz. És ahogy ezt a nagy hőmérsékletet nézem, rétegesen fel kell öltöznünk (ismét nevet)

  Vagy levetkőznötök (a riportetől is nevetés). Köszönöm, Thomas Müller, sok sikert az előszezon során. 

  Hírek