×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szerda, 22 augusztus 2018 11:13

  LEWA: "El akartam igazolni, de ez már a múlté"

  Written by

  A hosszú átigazolási-saga után végre megszólalt Lewandowski, a SPORTBILD-nek őszintén beszél az elmúlt időszakról. A történtekről és azok okáról.

  SportBild: Ön hónapok óta hallgat, nem ad interjút. Még a szuperkupában lőtt hármasa után sem nyilatkozott. Miért?
  Lewa: Igen, április óta nem adtam interjút Németországban, otthon is csak a nemezeti válogatott kapcsán. Az ok egyszerű: ami a szezon végén történt, az egyszerűen nem volt rendjén. Úgy éreztem, senki sem áll mögöttem. Se a nyilvánosság, ahol a szurkolók és szakértők kritizáltak, sem a klub. Rengeteg fals információt lehetett olvasni rólam. Most viszont megtörném a hallgatást.

  Hiányolta a klubvezetés támogatását?
  Áprilisban, májubsan szinte mindenki engem támadott, és nem kaptam védelmet a klubtól. Nem sikerült gólt lőnöm 2-3 fontos meccsen és erre mindenki nekem esett. De senki nem védett meg.

  Mit szeretett volna?
  Ha minden klappol, az ugye természetes a csapatnál. Ha valami nem úgy megy, akkor Lewandowski a hibás, így éreztem. Azt a szememre vethetik, ha nem találok be, de azt sosem, hogy ne tenném oda magam teljes erőbedobással.

  Sérülten is játszott például.
  Igen, 2017-ben a vállammal pihenni kellett volna vagy 5 hetet, de öt nappal később már játszottam. Az elmúlt szezonban pedig vagy 7 hónapig térdszalag-problémám volt, ali tudtam lőnni jobbal, a pályán fájdalmakkal küzdöttem. Több időt töltöttem fizikoterápián, mint a edzőteremben, vagy a pályán. Ez megviselt, fejben is. De továbbra is beleadtam mindent.

  Milyen dolgok estek még rosszul?
  Sok mókás sztorit hallottam. Olyanokat például, hogy a csapat ellen dolgozom. Ezt ha 3-4-szer hallja az ember, felmerül benne a kérdés: mi történik itt? Ez volt az a pont, ahol azt gondoltam, hogy ha mindenkinek problémája van velem, akkor miért is maradjak. Ez nehéz időszak volt számomra. Voltak ajánlataim más kluboktól, és gondolkodtam is rajtuk.

  Akkor a külföldre igazolás álmának annyi? Vagy még lehet aktuális?
  30 éves vagyok. Tudom mennyire fontos vagyok a Bayernnek és még 3 évre van szerződésem. Sosem fogok sztrájkolni, vagy összetűzésbe kerülni a klubbal. Nem pocsékolok több gondolatot az eligazolásra.

  Ön új sztármenedzsert szerződtetett Pini Zahavi személyében, és ekkor az újságok bejelentették, hogy azért mert el akar igazolni… Ez azért lehet a probléma forrása.
  Abban a pillanatban valóban nem éreztem jól magam Münchenben, minden összejött egyszerre, a klubnál nem volt semmi hitelem. Akkor valóban az eligazoláson járt az agyam.

  De szerződést hosszabított vele nemrég.
  Igen, de ez nem jelenti azt, hogy ennek átigazolás lesz a vége. Más egyéb dologgal is törődni kell egy menedzsernek.

  Most hogy érzi magát?
  Remek beszélgetéseket folytattam Nikoval, megértette hogy mi nyomja a szívem. A játékostársaimmal pedig mindig is jó volt a kapcsolatom, sosem kaptam semmilyen megjegyzést.

  A második beszélgetés után Kovac-csal állítólag végleg eldöntötte, hogy nem akar eligazolni.
  Elmondta hogy mik a tervei velem a pályán. Nagyon tetszett a dolog, és ezután döntöttem úgy, hogy maradni akarok. Akkor megváltozott a gondolkodásmódom. Tudom: én is követtem el hibákat, de nem vagyok gép.

  És milyen a viszonya most a vezetőséggel?
  Kalléval és Ulival egyelőre még nem beszéltem, remélem ez hamarosan megtörténik. Szívesen tisztáznám ezt velük, mint férfi a férfival. Nem szeretem, ha a dolgok egymás háta mögött kerülnek kibeszélésre. Én kimondom amit gondolok, nem vagyok báb. Talán ez kicsit problémás lehet nekik.

  Újra a Bayerné a szíve?
  Újra láttam, hogy itt Münchenben mennyire mögöttem állnak a szurkolók. Az utcán odajönek hozzám és csak jó dolgokat mondanak. A MU elleni első hazai felkészülési meccsen is éreztem a biztatást tőlük. Ez nekem rengetegett számított, megváltoztatta a látásmódom. Érzem, hogy mégicsak akarnak itt engem.

  Salihamidzic szerint Ön a világ legjobb csatára.
  Az ilyen jól esik. Meg az olyan gesztusok, hogy a klub semmi pénzért nem akart eladni. Egy percre sem inogtak meg. Ez jól mutatja a klub nagyságát és stabilitását. Ez is egy olyan pont volt, mikor eldöntöttem ismét beleadok mindent a Bayernért.

  Nehéz volt a nyári szünetben motivációt merítenie?
  Nem, sőt. Az előző szezon lezárása elég rossz vol: nem lőttem gólt a Real ellen, aztán az elvesztett kupadöntő, a rosszul sikerült VB. Ez inkább előrehajtott engem, hogy elérjem a határaim és ismét címeket szerezzek.

  Négy éve él Münchenben. Jól érzi itt magát?
  Itt töltöm időm nagyrészét. Remekül érzem itt magam. A város nyugodt, tisztelik a privátszférát. Voltak problémáim, de sosem a várossal vagy az itteni emberekkel... Boldogan várom a jövőm ebben a klubban ebben a városban. Ismét a Bayerné a szívem.

  Hírek