×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  csütörtök, 23 augusztus 2018 14:13

  GNABRY: Többet ér az, ha focizhatok, mint bármilyen luxus

  Written by
  Az új szélső az első Bayernes szezonja előtt beszélt többek közt a célkitűzéseiről, Arjen Robbenről és Uli Hoeness alázatról való véleményéről.

  tz: Először is, hogy van a combja?
  Gnabry: Elnézést a késésért! Még ellenőriztük az ergométeren az izommunkámat azután pedig volt még egy kezelésem. Már jobban vagyok amúgy, időközben újra a pályán edzhetek és napról napra figyelemmel követjük az állapotom. Remélem, hogy a következő napokban növelhetjük a terhelést és újra a csapattal edzhetek.

  Tehát a Hoffenheim elleni mérkőzés túl korai lenne.
  Igen, sajnos. Szívesen játszottam volna. De hát ez van, ennek ellenére várom a meccset.

  Biztosan másként képzelte el a szezon kezdetét...
  A felkészülés jól ment, sőt egészen a Manchester elleni meccsig nagyszerűen. Aztán kezdődtek a combproblémák. Örülök viszont, hogy nem komolyabb.

  A barátja, Leon Goretzka útja egész közvetlen volt a Bayernhez: Bochum, Schalke aztán München. Ön viszont már tinédzserként Londonba költözött. Szívesen cserélne Leonnal?
  Elégedett vagyok az utammal és ma sem cselekednék máshogy. Érettebbé váltam az által, hogy egészen korán külföldre kerültem - most pedig mindketten itt vagyunk. Erre mondanák: Minden út Rómába vezet.

  Milyen tulajdonságokat sajátíthat el egy játékos, aki a fiatal éveiben külföldre kerül?
  Néhány dolog megváltozik. Főleg, ha egy idegen országba mész, ahol kevés embert ismersz. Hirtelen egy másik kultúra közepén találod magad, más nyelvet beszélnek. Ezek a tapasztalatok miatt könnyebb nekem új közegbe beilleszkedni.

  A 2016-os Olimpia hozta meg Önnek az áttörést.
  Egészen extrém kontraszt volt ahhoz képest, hogy előtte Angliában alig játszottam. Egyszerű ez a futballban: Ha jó teljesítményt nyújtasz, támadó játékosként gólokat szerzel, sokan beszélnek rólad. Ha valahol csak kiegészítő játékos vagy, akkor pedig teljes mértékben az ellenkezője. Rióban megkaptam a lehetőséget, hogy bizonyítsak az élet egészen nagy színpadán. Mondjuk a saját képességeimben előtte sem kételkedtem.

  Miként élte meg az Olimpia okozta hirtelen felkapottságot?
  Egészen nyugodt típus vagyok, nem olvasok naponta rólam szóló cikkeket. Arra koncentráltam Rió után is, hogy tovább fejlődjek és továbbra is jó teljesítménnyel rukkoljak elő. Nem akartam hagyni, hogy külső tényezők befolyásoljanak.

  A Bayernnél a generációváltás egyik fő szereplője lehet és a "Robbery" páros utódja. Nagy teher?
  Nem érzem a nyomást. Egy csapat vagyunk, mindenkire szükségünk van. Mindegy, hogy két évvel fiatalabb, vagy tíz évvel idősebb.

  Mit tanulhat egy olyan szintű profitól, mint Arjen Robben?
  A munkához való hozzáállását, amelyet nap, mint nap tanúsít. Különben nem lenne ilyen pályafutás mögötte. Nem véletlen van jelenleg egy top csapatnál és hoz rendszeresen nagyszerű teljesítményt. Sokan az ő korában már eltűnnek a képernyőről, ő pedig még mindig itt van. Ez mindent elmond róla.

  Könnyebb úgy a generációváltás, hogy olyan játékosok mutatják az irányt, mint Robben?
  Nem fújnám fel annyira ezt a generációváltás dolgot. Erről se én, se Kingsley, se Franck, se Arjen nem gondolkozik. Természetesen ellesek én is dolgokat, azoktól, akik már letettek valamit az asztalra, de végeredményben a saját játékodnál kell maradni. Mindenkinek hűnek kell lennie magához, mindenki a saját történetének írója.

  Melyik poszton írnád a saját történeted legszívesebben?
  Balszélső poszton és a támadó mögötti poszton játszottam a legtöbb mérkőzést. Ezekhez vagyok hozzászokva. Előnyöm azonban, hogy rugalmas vagyok. Nem esik nehezemre elől játszani, vagy a jobb szélen. A felkészülés során gyakrabban játszottam a jobb oldalon, ezért úgy gondolom, hogy ott tervez velem az edző.

  Julian Nagelsmann azt mondta, hogy bajnok akar lenni a Hoffenheimmel. Hogyan hat ez Önre, mint ex játékosára?
  Nagyon magabiztosan. Julian egy olyan típus, aki mindig nagy célokat tűz ki. Mindig a maximumot akarja kihozni a játékosaiból, a csapatból és saját magából is. Jónak találom, ha valaki ilyen magabiztos és megpróbál valamit elérni, amit sokan elérhetetlennek tartanak. Ha az összes csapat úgy kezdene a szezonba, hogy "jó nekünk a 4. hely is" akkor semmi értelme nem lenne.

  Ön is címeket akar nyerni. Melyik a legfontosabb?
  Mindhárom, hiszen még egyiket sem nyertem meg közülük.

  Uli Hoeness úgy véli, hogy a játékosoknak több alázatot kéne mutatniuk. A sok önreklámozás helyett a lényegre, azaz a futballra koncentrálni. Ön is így látja ezt?
  Egyetértek Uli Hoenesszel még a világ más is lett az okostelefonok, az Instagram és az értékesítések által.

  Néha-néha látni Önt divatbemutatókon, nyáron a sztárfotóssal, Paul Ripkével az USA-ban voltak, egyidejűleg pedig a fizetésének egy részét a "Common Goal"-nak adományozza. Így fest a tökéletes összhang?
  Mindenkinél más ez. Nem mindenki adományoz, nem mindenki nyaral Los Angelesben és nem mindenki vesz részt egy ilyen fotózáson. Ez a személyiségen múlik. Minden játékos mást szeret, más dolgokra helyezik a hangsúlyt.

  Miért olyan fontos Önnek a "Common-Goal" projekt?
  Szívügyem nekem ez. Az elkötelezettségem hátterében az áll, hogy édesapám Afrikából származik, pontosabban Elefántcsontpartról. Fontos tudnom, hogy milyen ott az élet, voltam is már ott. Segíteni akarok más embereknek, hogy fel tudjanak építeni valamit. Nagy figyelmet fordítok erre.

  Milyen szerepe van a pénznek az Ön életében?
  Fontos számomra, hogy a családom biztonságban legyen. A luxus megint mindenkinek mást jelent, van, aki aranyozott autót vezet, van aki egy teljesen átlagost. Én már akkor nagyon boldog vagyok, ha focizhatok. Nekem ennek nagyobb értéke van, mint a luxusnak.

  Hírek