×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6485

  szombat, 25 augusztus 2018 19:33

  KALLE: Vadnyugati stílusban játszott az ellenfelünk

  Written by

  Egy nappal a Hoffenheim elleni sikeres szezonnyitó után a bajorok klubigazgatója, Karl-Heinz Rummennigge rögtön interjút adott a csapat riportereinek. Kalle többek közt beszélt a mérkőzés végkimeneteléről és Coman sérüléséről, kritizálta a vendégek durva játékát, értékelte a videóbíró teljesítményét és szót ejtett Basti keddi búcsúmeccséről is.

  FCBayern.de: Herr Rummenigge, a Bayern győzelemmel kezdte az új Bundesliga idényt. Mi a véleménye a mérkőzéssel kapcsolatban?
  Rummenigge: A csapatunk rendkívül jól játszott az első félidőben, megérdemelten vezettünk a szünetben. Coman sérülése azonban lefagyasztotta az arcunkról a mosolyt. A játékosok is megdöbbentek a brutális szabálytalanság után. A végén viszont megérdemelten nyertünk. Mi voltunk a jobb és az aktívabb csapat a 90 perc alatt.

  Mi a helyzet Comannal?
  Mindannyian láttuk, hogy hatalmas fájdalmai voltak tegnap. Holnap műtéten kell átesnie, így hosszú időre kidől majd. Miielőbbi gyógyulást kívánunk neki, teljes támogatást kap. 

  A Hoffenheim vezetőedzője, Julian Nagelsmann egyértelműen a bajnoki címet tűzte ki célül csapata számára. Mit szól ehhez?
  Alapvetően szeretem a határozott kijelentéseket, mindannyian izgalmas Bundesliga idényre számítunk. A futballban az izgalmak kulcsfontosságú szerepet játszanak. De ha a Hoffe igazgatója, Alexander Rosen és Nagelsmann úgy gondolják, hogy ez a cél egy olyan játékkal érhető el, amelyet tegnap este hoztak terítékre, akkor nagyon távol állnak a fair play-től.

  Kavarognak különleges szituációk a fejében a tegnap estéről?
  A Hoffenheim játékosai brutális szabálytalanságokat követtek el, főleg az első játékrészben. Thiago, Coman és Ribéry is azért lett lerúgva, hogy valahogy megakadályozzák a támadásainkat. Vadnyugati stílusban játszott a Hoffenheim. Ennek eredménye pedig az lett, hogy a pályán lévő egyik legjobb játékost le kellett cserélni, ráadásul súlyos sérülés miatt. 

  A lefújás után többen is elemezték a videóbírót. Mi a véleménye erről?
  Mindenképp támogatom a videóbíró jelenlétét, hisz sokkal sportszerűbbé teszi a meccsket. Ennek ellenére szerintem a Német Labdarugó Szövetség még mindig nem tette le a szakmai alapjait a videóbírónak. Két év munkája ment erre, mégsem működik olyan simán, mint amire számítottunk. Újra és újra vitákat illetve kritikákat szül. A játékvezetők pedig háttérbe szorulnak.

  Mit javasol ennek az orvoslásához?
  A lehető legrövidebb időn belül egy olyan munkacsoportot kellene összeszedni, amely biztosítja a videóbíró szakmai részét. A világbajnokságon láthattuk, hogy mennyire jól alkalmazható ez a rendszer, ha szakértők állnak a háttérben.

  Bastian Schweinsteiger búcsúmeccse kedden lesz jelenlegi klubja, a Chicago Fire ellen.
  Nagyon várjuk már ezt a mérkőzést. Basti az egyik legfontosabb játékos a Bayern történelmében, megérdemelten ennyire népszerű a szurkolók körében.  Vélhetően érzelmekkel teli búcsúmeccs lesz.


  Hírek