×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  szerda, 19 szeptember 2018 17:07

  BOA: Sajátosan öltözködöm, de nem vagyok különc szupersztár

  Written by
  "Túlságosan hanyag!", "Túl gyakran sérült" - mondják Boatengről. De ő ezt határozottan visszautasítja. Jerome a Bayernnel való nehéz viszonyáról, a PSG-be való meghiúsult átigazolásról illetve az Özil/Gündogan afférról is szót ejtet a Süddeutsche Zeitungnak addot interjújában:

  SZ: A "Boa" magazin közeljövőben történő megjelenése után már kollegának is szólíthatjuk. Ha az elmúlt nyárról akarnánk Boatenggel egy interjút készíteni milyen bevezető kérdést ajánlana számunkra?
  Boa: El tudom képzelni, hogy a VB-vel kapcsolatban sok kérdés van még és természetesen az átigazolási pletykákkal kapcsolatban is. Számomra ezek lennének a fő témák.

  Az edzőjük, Niko Kovac arról áradozott, hogy három világklasszis védőt tudhat a csapatában. Tudja, hogy pontosan mitől függ az, hogy ebből a Boateng/Hummels/Süle trióból ki kezd 
  Az edzéseken történt benyomásoktól biztosan, de az előző meccsek is szerepet játszanak. Biztosan szerepet játszik az is, hogy ha esetleg valaki kimerült. Folyton vesznek tőlünk vért, hogy az izomzatunk állapotát ellenőrizzék. Épp a szezon elején fontos, hogy mindnyájan elegendő szerephez jussunk, de közben ne is túl sokhoz, hogy nehogy valaki túlhajszolt legyen.

  A VB alatt Karl-Heinz Rummenigge nyíltan kijelentette, hogy megfelelő ajánlat esetén távozhat. Akkoriban nem igazán számolt azzal az eshetőséggel, hogy szpetember 1.-én még a Bayern játékosa lesz, igaz?
  Mindenre megvolt az esély, de egy esetleges átigazolás semmiképp nem azt jelentette volna, hogy menekülök, új kihívás lett volna, amit akkoriban kerestem. Azoknak a gondolatoknak, hogy eligazoljak semmi köze nem volt ahhoz, hogy ne érezném magam jól a Bayernnél. Úgy hiszem, hogy az én koromban jogom van azt átgondolni, hogy még valami újat kipróbáljak - vagy legalábbis erről fantáziálni.

  Az, hogy kapcsolatban állt a PSG-vel már nem titok.  Ön akarta, hogy létrejöjjön az átigazolás, a Bayern is, a Párizs is - mégsem sikerült. Mi történt pontosan?
  Egy darabig talán így volt, de aztán végül az érvek amellett szóltak, hogy a Bayernnél maradjak. Például Niko Kovac mindenképp meg akart tartani. Amint nem jött létre az átigazolás, elfogadtam és tiszteltem a helyzetet. Jól érzem magam itt. A játékostársaimmal több éve játszom együtt, a legtöbbjükkel szoros kapcsolatot építettem ki.

  Milyenek volt a PSG edzőjével, Thomas Tuchellel a tárgyalások?
  Nagyon jók. Beszéltünk arról, hogy ő hogyan gondolkozik a futballról, mik az elképzelései Párizsban és arról is, hogy én milyen szerepet töltenék be - ezek összessége különösképpen tetszett. Határozottan a tudatomra adta, hogy szívesen dolgozna velem együtt.

  De Niko Kovac is hasonlóan jó véleménnyel van Önről.
  Igen, az ő véleménye végül nagy szerepet játszott. Azáltal, hogy ő nagyra becsül végül jó érzéssel maradok itt. Főleg az edzőközpontban volt egy igazán jó elbeszélgetésünk.
  Elmondta, hogy teljes mértékben számít rám. Ha egészséges vagyok, akkor számára a világ legjobb védői közé számítok, ha nem a legjobbnak. Ezenkívül elmondta, hogy célja, hogy újra folyamatosan egészséges legyek és azt a teljesítményt tudjam nyújtani, amit a legjobb éveimben - ha úgy adódik, akkor hetente háromszor is.

  Robert Lewandowski esetében a klub hamar és egyértelműen bezárta az ajtókat, amint köztudottá vált az átigazolási szándéka. Az Ön esetében ellenben kinyitotta az ajtókat és világosan közölte, hogy lehetősége van távozni. Hogyan fogadta ezt?
  Vegyes érzésekkel. Egyrészről én magam is nyitott voltam a távozásra. Másrészről nyilván szeretné az ember, hogy megbecsüljék, úgy gondolom ez normális. A csapatban és a vezéregyéniségek között elég jó tekintélyem van, ez fontos..

  Állítólag a hetekig tartó huzavona után az utolsó estén valamelyest többet is kínált a PSG, mint a kért 35 millió - amikor már a Bayernnél már ez az összeg nem volt aktuális, sőt magasabb ajánlatot vártak. Hogyan reagált, amikor világossá vált Önnek, hogy nem lesz semmi az üzletből?
  Szükségem volt 1-2 napra, hogy mindent feldolgozzak és elgondolkozzak.

  Így akkor eldőlt, hogy hosszútávon a bajoroknál marad, ahol 2021-ig szól a szerződése? Vagy esetleg a következő nyáron, vagy akár már a téli átigazolási időszak alkalmával újra téma lehet a váltás?
  A futballban sose tudod, hogy mi fog a jövőben történni, de én most csak a Bayernre koncentrálok. Teljesen tiszta a fejem, várom az angol heteket, a BL-t és a himnuszát.

  Lezártnak tekinti az ügyet, vagy az az érzése, hogy beszélnie kell még a vezetőséggel?
  Úgy vélem, hogy hamarosan beszélnünk kellene. Ezt is terveztük. Remélhetőleg mindkettejükkel.

  Mit akar megbeszélni velük?
  Fontos, hogy még egyszer tisztázzam, hogy csak a Bayernre koncentrálok. Másrészről pedig, nem esett jól hogy az egyesület nem állt ki nyiltan mellettem a médiacirkusz közepette.

  Mire gondol pontosan?
  Ami hihetetlenül zavar, azok a VB-t követő állítások. Szinte már nevetségesek voltak: Hogy ne koncentrálnék eléggé, mert a Dél-Korea elleni mérkőzés alkalmával a lelátón fülbevalót viseltem. És napszemüveget, ha süt a nap?! 2014-ben is hordtam a fülbevalót, sőt a napszemüveget is, akkor mégsem írtak sehol erről. Érthetetlen számomra.
  1530363867 366889 noticia normal

  Körülbelül két évvel ezelőtt rukkolt elő Rummenigge az azóta híressé vált mondatával, miszerint: "vissza kellene térnie a Földre". Sokan azt mondják, hogy egyfajta szupersztár vált magából, folyton a vörös szőnyegen rohangál, emellett még saját napszemüveg márkát is a piacra dob. Csak a pályán sérült állandóan.
  Körülbelül ez lehetett a gondolatmenet, igen és talán nem eléggé védtem meg magam ezekkel a szemrehányásokkal szemben. De nem az a típus vagyok, aki nyilvánosan beleáll ezekbe. Hiszen tudom: Ezek az előítéletek nevetségesek. Nem erőszakolom magam rá senkire, nem rohangálok folyton a kamerák kereszttüzében, nem kell, hogy állandóan szerepeljek. Mindenki, aki ismer, tudja, hogy visszahúzódó vagyok. Elmondom a véleményem, ha kérdezik, de nem vagyok showman. Az, hogy más képet alkotnak rólam a tetoválásaim miatt, vagy, mert másképp öltözködöm, az egy dolog. Ezek érdekelnek, ezek a dolgok iránt érdeklődöm, és ez nem azt jelenti, hogy nem koncentrálok a futballra.

  Egy valami azonban tény: Gyakran volt sérült az utóbbi két évében.
  Ez stimmel, de ennek a hátterét se ismeri természetesen senki. Nem is tudok és nem is akarok túl sokat megosztani ezzel kapcsolatban a nyilvánossággal, csupán annyit: Pont a vállsérülésemnek - és az volt a legrosszabb és legsúlyosabb következményekkel járó mindközül - nem volt semmi köze az életmódomhoz. Tőlem teljesen független volt ez a sérülés. Ezt természetesen tudta a klub is.

  Miért hidegült el a viszony Ön és a klub között?
  Nem tudom. Ahhoz, hogy én másképp jelenek meg és más érdeklődési köröm van, mint a többieknek úgy gondolom, hogy jogom van. Ezért pláne nem értem. És még egyszer: Azt senki nem vetheti fel nekem, hogy túl keveset foglalkozom a futballal. Kérdezzék meg a csapattársaim, vagy az edzőim.

  Hírek