×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  szerda, 03 október 2018 11:01

  KOVAC: Együtt kell kilábalnunk a jelenlegi helyzetből

  Written by

  A bajorok hiába reménykedtek, hogy az elmúlt két Bundesliga mérkőzést sikerül az Ajax elleni BL mérkőzéssel feledtetniük, meg kellett elégedniük ismét egy döntetlennel.

  A mérkőzést követő reakciók:

  Niko Kovac: Nem volt jó mérkőzés részünkről, ez biztos. Az első 15 percet követően, amelyben még jól játszottunk és a vezetést is sikerült megszereznünk, nagyon hanyagul játszottunk és túl kevés párharcot nyertünk. Minden második labda az ellenfélnél landolt. Nem voltak jók a váltások és egyszerűen túl sok passzt hibáztunk el. Túl gyorsan akartunk túl sokat. Ezáltal felépítettük az ellenfelet és elveszítettük az önbizalmunkat. Végül ez egy megnyert pont, ezt be kell lássuk.
  Olyan teljesítménnyel kell előrukkolnunk, mint Gelsenkirchenben és ez nem fog magától menni. Ha mindenki csak egy százalékkal ad bele kevesebbet, az összességében nagy hiányt szül. Pont mi vagyunk, akiket üldözni kellene. Ki kell elemeznünk és elmagyarázni a csapatnak. Nem így képzeltük el, be kell látnunk, hogy a lehető leggyorsabban vissza kell térni és azt az arcunkat mutatni, amit az első hét győztes mérkőzésen mutattunk. Az után senki nem várta a mostani szituációt, de ilyen a futball, ilyen az élet. Ha elesel, megvan a lehetőség, hogy újra felállj. Meg kell néznünk, hogy hogyan tudunk ebből a helyzetből együtt kijönni.

  Thomas Müller: Nagyon jól kezdtünk, aztán hagytuk, hogy az Ajax visszajöjjön a mérkőzésbe. Elkapták a fonalat. Nekünk nem sikerült magunkra találni, nem sikerült nyomást gyakorolnunk. Továbbra is pozitívnak kell maradjunk, túl sok huzavona volt. Az elmúlt három mérkőzés nem tükrözi az eredményeket. Szombatra kell innentől összpontosítanunk. Miután az Ajax átvette az irányítást, éreztük a nyomást. Nem élveztük a futballt, úgy, mint az Ajax. Egyfajta elbizonytalanodás lett úrrá rajtunk. Ahogy a futballban lenni szokott, a fázisok hamar változnak. A szezon kezdetekor azt lehetett érezni, hogy minden rendben van. Hiába van most is meg az akaratunk, néhány dolog nem működik. Ez nem az, amit akarunk, jobban akarjuk irányítani a mérkőzéseket. Mi is emberek vagyunk, nekünk is van lelki állapotunk. Ki kell jönnünk onnan, ahova jelenleg süllyedtünk. Kovac tisztában van a helyzettel. Megpróbálunk a dolgokon javítani és megbeszélni azokat a dolgokat, amelyek nem működnek. Ha ma jobban játszottunk volna, most más dolgokról beszélgethetnénk. A BL tabellát tekintve belefér a döntetlen, de természetesen valami egészen másért léptünk ma pályára.

  Arjen Robben: Az öltözői hangulat nem jó. Úgy akartunk játszani, ahogy az Ajax játszott végül. Ők jól játszottak, mi nem elég jól. Úgy tűnt, mintha folyton egy ütemkésésbe lennénk. Sok munka vár ránk.

  Manuel Neuer: Nem könnyítette meg az Ajax a dolgunkat. Nagyon agresszívak voltak és akarták a labdát. Alapvetően olyan csapat vagyunk, aki szívesen birtokolja a labdát. Ma, a labdát birtokló csapat ellen nem volt egyszerű. Alapvetően azt gondolom, hogy a mait tekintve rendben van az 1:1, de ez túl kevés egy hazai mérkőzésen. Természetesen minden mérkőzést meg akarunk nyerni. A mai nem olyan volt, mint a Hertha ellen, ott a szerencse sem állt a mi oldalunkon. Ellenük és az Augsburg ellen kialakítottuk a gólhelyzeteket, de nem sikerült kihasználnunk őket. Ma ez egy másik mérkőzés volt, egy másként játszó csapat ellen. Két mérkőzés után 4 ponttal állunk a BL-ben. Természetesen szívesebben vettük volna, ha most 6 pont állna a nevünk mellett, de alapvetően így is rendben van. Más elvárásaink vannak, de ha a mai mérkőzésnek lesznek hatásai, akkor úgy már rendben van. Ki is kaphattunk volna.

  Hírek