×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6485

  kedd, 06 november 2018 19:18

  GORETZKA: A csapat hasznos tagja akarok lenni!

  Written by

  Újoncunk másodszor adott nagyinterjút ittléte óta, ezúttal a beilleszkedésről, a jelenlegi helyzetéről és a jövőről is kérdezték a játékost. Íme, a válaszai:

  FC Bayern: Ma lőttél egy csodálatos gólt az edzésen, ez is bizonyíték arra, hogy sikerült beilleszkedned a csapatba. Volt időd arra, hogy körbejárd a várost?

  Goretzka: Sajnos nem nagyon, pedig terveztem már. De a szabadidőm miatt szándékosan maradtam Münchenben. Úgy gondolom, nagyon fontos megismerned egy várost és az ott élő embereket. Szerintem tt rendkívül barátságosak az emberek.

  Hosszú idő után először vagy távol az otthonodtól (Bochum). Változott valami azóta?
  Természetesen mindig hiányzik valami, ha egyszer nem vagy otthon. Vegyük csak példaként a barátokat. "Otthon, édes otthon" volt számomra, hisz ott nőttem fel, mindig együtt voltam a barátaimmal, ez pedig mindig jó érzéssel töltött el. De szándékosan tettem meg ezt a lépést. A személyes életem fejlődésében fontos volt, hogy kissé kibontakozzak és elhagyjam az otthonom. Ennek ellenére mindenki meglátogat itt is, a családom gyakran jár ide.

  A bemutatkozó ünnepségeden azt mondtad, hogy nehezen hoztad meg a döntést és igazoltál hozzánk. Melyek voltak a döntőfaktorok ebben?
  Ez hosszú történet. Minden szöget ütött a fejemben: az időjárás, az ismeretlen környezet és sok más tényező. De a végén sikerült leszűkíteni a gondolataimat és ezáltal született meg a döntés.

  Mi fontos itt számodra?
  Fontos, hogy érezzem a klub törődését és tisztában legyek azzal, hogy mi a tervük velem a jövőre nézve. Mivel ismertem a német ligát, ez előnyt jelentett. Nem is szerettem volna külföldre menni. Tudtam, hogy a Bayern egy hatalmas klub, ahol minden nap tudok tanulni. Eddig még semmilyen téren nem ért csalódás.

  Két különböző időszakot is átéltél már a Bayernnél. A szezon elején a topformát, most pedig a kritikát.
  Ez így értelmetlen, de mégis jól szemlélteti: a futball egyik napról a másikra változik. Ami az elmúlt hetekben történt, az mutatja, hogy nem vagyunk csúcsformában, így rengeteg negatív kritikát kapunk. De ezen hamar tudunk változtani, ez is a feladatunk jelenleg. Ezt pedig a következő hetekben tehetjük meg.

  Mi tudja javítani a hangulatot csapaton belül?
  A győzelmek! És egy jobb futball.

  Most az AEK elleni BL visszavágó következik...
  Ismét hazai közönség előtt játszhatunk az Allianz Arénában, ezért megpróbálunk a lehető legjobb játékkal előállni.

  A fejedben már kavarog a Dortmund elleni derbi? Mennyire fontos az Athén elleni győzelem a hétvége szempontjából?
  Igen, közeledik, de előbb a szerdai meccsre koncentrálok. Nehéz lesz az AEK ellen, de egy jó eredmény motivációt adhat a hétvégére.

  A Dormund elleni meccs számodra különlegesebb azért, mert ex-Schalke játékos vagy?
  Teljes mértékben. Ők már akkor is riválisok voltak, amikor a Bochum-nál játszottam. Ezeken a rangadókon nőttem fel. Amikor a Schalke-nál voltam, a még intenzívebben éltem meg a Dormund elleni meccseket, ezért is várom annyira, hogy milyen lehet Bayern mezben pályára lépni ellenük.

  Mit vársz a rangadótól?
  Egy magas színvonalú, érzelmekkel teli párhacot várok. Győzni szeretnénk, hogy faragjuk a hátrányunkat a bajnoki tabellán.

  Vessünk egy kis pillantást a jövőre. Hogyan szeretnél majd visszatekinteni az első Bayernes évedre?
  Ezen még nem nagyon gondolkoztam. De eddig elégedett vagyok. Az Augsburg elleni meccset kivéve, amikor balhátvéd poszton játszottam, pozitívan éltem meg a teljesítményem. Fejlődni akarok. Innentől szeretném elkerülni a kisebb sérüléseket is, hogy maximálisan a csapat hasznára akarok lenni.

  Hírek