×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6485

  vasárnap, 11 november 2018 07:24

  NIKO: Még a döntetlen is jól jött volna | REAKCIÓK: BVB 3-2 FCB

  Written by

  A Bayern az előző időszakhoz képest remek teljesítményt tett le az asztalra a listavezető Dortmund otthonában, mégsem sikerült győzni vagy legalább pontot rabolni. A lefújás után többen is megszólaltak a mikrofonok előtt:

  Niko Kovac: Fantasztikus meccs volt, ehhez mindkét csapat hozzájárult. Végig nyílt volt a párharc. Mi az első félidőben irányítottunk, a Dortmund pedig a második játékrészben dominált. A korai egyenlítő találat hidegzuhanyként ért. Ezután pedig még két gólt kaptunk, ilyen nem történhet meg. Az első félidőben remekül lezártuk a területeket középen és a szélekre szorítottuk ki a játékot. Ez a második félidőben már nem jött össze, így a Dortmund több helyzetet is kialakíthatott. Sajnos vesztettünk, pedig még a döntetlen is jó lett volna. A teljesítménnyel elégedettek lehetünk. A legjobb meccsünk volt a Schalke elleni párharc óta a taktikát, a harci szellemet és a technikákat nézve, főleg az első játékrészben. Megpróbálunk erre építkezni és hasonlóan játszani a közelj9vőben.

  Manuel Neuer: A jó teljesítménynek köszönhetően nálunk volt az előny a szünetben. A probléma az volt, hogy hibázgattunk. A Dortmund kontrákból öt-hat veszélyes helyzetet is kialakított, ebből pedig hármat gólra is váltott. Ugyan tisztában voltunk veleí, hogy ez az erősségük, mégsem tudtuk megállítani őket.  Nem játszottunk rosszul, de kiengedtük a kezünkből a 3 pontot. 

  Mats Hummels: Hosszú időszakon át jól játszottunk. A második egyenlítő találat után még nyíltabb lett a párharc, de akkor is irányítottunk. Az ellentámadások viszont elfojtották ezt az irányítást, így a Dortmund folyamatosan rajtunk volt. 

  Lucian Favre (BVB vezetőedzője): Őrült egy meccs volt. A Bayern nagyon bekezdett. Tisztán látszott, hogy uralják a játékot, nálunk alig volt a labda. Amikor pedig végre megszereztük, rögtön eladtuk őket. De én tudtam, hogy a hatalmas tempót a Bayern sem tudja mindig tartani. Ellentámadás, letámadás, labdaszerzés, minden egyre jobban működött. Mégsem tudtuk megtartani a labdát, számunkra a játékszer olyan volt, mint egy boomerang. Várnunk kellett a megfelelő pillanatra, így hát kivártunk és szerencsére csak egygólos hátrányban voltunk a félidőben. Mivel nem voltunk túl aktívak, a Bayern túl erős volt az első játékrészben. A második félidőben kijavítottuk ezt. Reus gólja után a közönség végig mellettünk állt, éreztük, hogy meg lesz a győzelem és meg is lett. A hozzáállás fantasztikus volt mindenki részéről.

  Marco Reus (BVB csapatkapitánya): Az első félidőben nem nagyon voltunk játékban, mivel nem voltunk elég magabiztosak. A Bayern tartotta a labdát és nyomást helyezett ránk. A második félidőben aztán sikerült nekünk is letámadni és mivel többet támadtunk, megnőtt bennünk az önbzalom is. Végül megkaptuk a megérdemelt jutalmat. Hihetelten meccs volt.

  Hírek