×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 4846

  hétfő, 11 március 2019 12:57

  OLSCH: "A Pool leggyengébb pontja a középpálya"

  Written by

  Folytatva a hagyományainkat, ismét felkerestük aktuális BL-ellenfeleink hazai szurkolóit. Mivel már lement az odavágó, így ezúttal a visszavágó kapcsán kérdeztük az Official Liverpool Supporters Club Hungary (Branch) -t (röviden: OLSCH) esélyekről, erősségekről és gyengeségekről. 


  PannonBajor: Az odavágó egy igen izgalmas és küzdelmes 0:0-át hozott. Mennyire vagytok elégedettek/csalódottak az eredménnyel? Milyen hangulatban várjátok a visszavágót?
  Soma (OLSCH): Vegyes érzelmek kavarogtak bennem az első találkozót követően. Hatalmas pozitívum volt számomra, hogy Virgil van Dijk hiányában is képesek voltunk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Viszont sajnos a támadóink gólképtelenek maradtak, hiába voltak meg a helyzetek elől. Egy 1-0-s győzelemmel sokkal elégedettebb lettem volna, de így sem lehetek csalódott.
  Teljesen pozitív hangulatban várjuk a müncheni párharcot, természetesen bízva a
  továbbjutásban.

  Liverpoolban egy igen erősen és jól védekező Bayernt láthattunk. Mennyire lepett meg titeket a bajorok ezen játéka?
  Nem sok Bayern München meccset láttam az idei szezonban, de számomra nagyon meglepő volt, hogy ilyen védekező stílusban játszottak. A mérkőzés második félidejében teljesen olyan érzésem volt, hogy a bajorok számára megfelelő eredmény a gólnélküli döntetlen.

  Mire számítotok a németektől Münchenben?
  Egy fegyelmezett, de sokkal inkább támadóbb, labdatartó Bayernre számítok a visszavágón.

  S mire számíthatunk a Liverpooltól idegenben? Várhatunk bármi taktikai alkalmazkodást vagy Klopp csapata inkább ragaszkodik a nyílt, támadóbb játékhoz?
  A Liverpool sokkal defenzívebb lesz, mint az odavágón. Átadja a területet majd a Bayernnek, és inkább a félelmetes kontratámadásokra helyezi majd a hangsúlyt.

  Hol látjátok leginkább sebezhetőnek Kovac csapatát és miért? Szerintetek Klopp mire fog rámenni?
  Talán az elsőszámú szélsőhátvédek hiánya lehet a gyenge pont, hiszen Kimmich sárgalapok miatt nem játszhat, míg Alaba kisebb sérüléssel küzd (azóta úgy tűnik hogy pályára lép - szerk.) Salah és Mané rendkívül veszélyes lehet a széleken, de Alexander-Arnold és Robertson is előszeretettel futkos fel a széleken.

  Miben látjátok a Liverpool legsebezhetőbb pontját a München ellen? Kitől tartotok a legjobban játékosaink közül?
  A Liverpool legsebezhetőbb pontja a középpálya. Pontosabban, a Milner – Fabinho – Henderson középpálya. Ez a hármas a legkevésbé kreatív a középpályán, és a védekező felfogásuk miatt a támadóhármasunk nagyon el van szigetelve a támadások során.
  Ahogy korábban említettem, a szélsőhátvédeink előszeretettel futnak fel a támadások során, így a Bayern rendkívül gyors szélsői, borsot törhetnek a csapat orra alá. Természetesen Lewandowskit sem szabad egy pillanatra sem szabadon hagyni. James Rodriguez is nagyszerű karmester. Valamint arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kapuban Manuel Neuer áll. Van kitől tartanunk!

  Végül pedig egy klasszikus záró kérdés: racionálisan mérlegelve a körülményeket és erőviszonyokat, milyen eredményre számítotok?
  Ha a körülményeket figyelembe vesszük, hogy a Bayern a bajnokságban üldözőből üldözött lett, míg a Liverpoolnál épp fordítva történt a dolog, azt kell mondjam, hogy lelkileg jobb helyzetben van a Bayern. De ennek ellenére egy rendkívül kiélezett, szoros találkozóra számítok. Szerintem ismét döntetlennel zárul a párharc, viszont ezúttal gólt is láthatunk majd, így azt mondom, 1-1 lesz a találkozó. Sok sikert és jó szurkolást kívánunk a mérkőzéshez!


  Köszönjük az interjút Somának és az Official Liverpool Supporters Club Hungary (Branch) -nek és győzzön a jobb!

  Hírek