×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  péntek, 15 március 2019 17:57

  Lucas Hernández - ki ő és mit tud?

  Written by

  UPDATE: Hivatalos,  Lucas Hernández idén nyáron  csatlakozik a Bayernhez | Az elmúlt hetekben egyre többet és konkrétabban hallhattuk Luca Hernández nevét mint a legvalószínűbb nyári igazolásunkat. Ennek nyomán úgy gondoltuk, hogy egy kicsit jobban utánajárunk  Lucasnak a magyar Atlético-szurkolóknál, hogy megtudjuk ők mennyi esélyt látnak a transzferre és hogy jobban megismerjük a játékos képességeit. Kérdéseinkre Borókai Máté, az atleticomadrid.hu szerzője válaszolt. 
  -

  Tudjuk, hogy az Atlético az egyik legjobban védekező csapat a világon. Ebben mekkora szerepe van Hernándeznek? Mondhatjuk, hogy a védelem egyik sarokpontja, vagy inkább “csak” egy jól működő fogaskerék a sok közül egy remek gépezetben?
  Nehéz ezt pontosan meghatározni, ugyanis, ha a jelenlegi állást nézzük, az elhíresült Atlético védelem a Filipe-Godín,Giménez-Juanfran tengelyt takarja. Azonban a védelem fiatalításon megy keresztül, ennek egyik bázispontja pedig maga Lucas Hernández.
  Sokoldalúsága mindenképp ütőkártya Simeone szemében, számtalan helyzetben mentette már meg a csapatunkat francia világbajnokunk, legyen az egy utolsó pillanatos labdaszerzés, vagy egy lesérült csapattársának pótlása.

  Tudomásunk szerint mind belső- mind balhátvéd poszton megállja a helyét. De mégis, szerintetek melyik szerepkörben jobb és miért?
  Gyakorlatilag a kettő között nem igazán tudunk különbséget tenni a játékost tekintve. A B-csapatban belsővédőként viselte a csapatkapitányi karszalagot, a felnőtteknél szintúgy ilyen szerepkörben kezdte meg pályafutását, de sebességének köszönhetően gyorsan a védelem bal oldalán találta magát.
  Eddig 56 meccsen szerepelt belül és 52 mérkőzésen a bal oldalon (valamint egyszer, kényszermegoldásként jobb-bekk poszton). Ez a statisztika is mutatja, hogy tökéletesen otthonosan érzi magát az említett két szerepkörben, egy 70 millió Eurós piaci értékű játékostól úgy gondoljuk ez teljes mértékben elvárható.

  Melyek a legkiemelkedőbb képességei, amellyel pluszt ad a csapatnak?
  Legfőbb erénye mindenképpen a sebessége. Balszélső-védőként Simeone rendszerében ez alapvető elvárás, azonban egy belsővédőnek rengeteg pluszt adhat. Emellett kivételes védekezési képességei vannak, ezeknek a kombinácija pedig sokszor „mentett számunkra életet” bizonyos szituációkban.

  Cholo Simeone 4-4-2-es játékrendszerében a két szélső-védőre mindig óriás feladat hárul, ugyanis aktív részesei a támadásnak: a 4 középpályás összébb húzódik, teret biztosítva ezzel a két előre tartó védőnek. Lucas főként ennek a berendezkedésnek köszönhetően rengetegszer tudja kamatoztatni sebességét, valamint 82-86% között szokott lenni a passzpontosságainak a száma meccsenként (a beadásokat nem beleszámítva).

  Feltételezzük azért, hogy ő sem tökéletes. Vannak gyenge pontjai? Ha igen, mik azok?
  Ebben a szezonban sokat volt sérült, erre sajnos hajlamos, valamint gyakran tud felesleges sárgalapokat begyűjteni a nagy igyekezetben. A beadások tekintetében van még mit csiszolnia a technikáján, hogy mondjuk Filipe Luís szintjére érjen, de ebben is folyamatosan fejlődni tudott az elmúlt évek alatt.
  Sajnos a védelem jobb oldalán nem találja meg a helyét. Persze ez nem is feltétlenül elvárás az irányába a csapaton belül, de szükséghelyzetben más játékosokra kell támaszkodnia az edzőnek az adott poszton.

  Ti nyilván nem szeretnétek, hogy eligazoljon. Szóval előre is bocsánat a kérdésért: de ha mégis a Bayernt választaná, szerintetek sikeres lenne új csapatában? Illene a müncheni stílusba? Ha igen, szerintetek kinek lehetne megfelelő utódja nálunk?
  Ismét egy nehéz kérdést tettetek fel. Alaba kétségkívül több tapasztalattal rendelkezik a saját posztján, mint Lucas, belül pedig olyan játékosok szerepelnek a Bayern-nél, akik elsőszámú posztjukon játszanak. Ennek ellenére nem csodálkoznánk, ha Lucas kezdőbe kerülhetne Hummels vagy Boateng kárára, de talán az sem jelentene meglepetést, ha Alabával is váltogatnák egymást a baloldalon. Játékstílust tekintve nem okozna neki gondot az adaptáció, nagyon flexibilis és sokoldalú játékos, ez Münchenben sem lenne szerintünk másképp.

  Mindenesetre ez persze csak feltételezés, nyáron viszont így vagy úgy, de lezárul ez az ügy. Nagyon szeretnénk, hogy Lucas is azon saját nevelésű játékosainak közé tartozna, akik a klubhoz hűen tartós szolgálattal hálálják meg mindazt, amit Madridban kaptak, csakúgy, mint Koke, Saúl, Gabi, Torres vagy Thomas.

  https://www.youtube.com/watch?v=FvYD5mgr0VY

  Hírek