×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6485

  csütörtök, 26 szeptember 2019 16:50

  KALLE: Naggyá nőttünk és változott a filozófia ezt Olivernek is szem előtt kell tartania majd

  Written by

  A Bayern ügyvezető igazgatója, Karl-Heinz Rummennigge szerdán ünnepelte 64. születésnapját. Ebből az alkalomból kifolyólag nagyinterjúval készült a klub, amiben Kalle a saját jövőjéről, Oliver Kahnról illetve a fiatal tehetségek gondozásáról is szót ejtett


  A legutóbbi két mérkőzés pozitív hatással volt a csapatra. Hogyan foglalná össze a szezonkezdetet?
  Kalle: A 7 meccsből ötöt megnyertünk, illetve volt egy kemény döntetlenünk is a Lipcse ellen. Az egyetlen eredmény, amely fájó volt, az a Hertha elleni szezonnyitó volt. Ha azt megnyertük volna, most listavezetők lennénk. Ennek ellenére örülhetünk a kezdésnek, a következő párharcokból pedig a maximumot kell kihoznunk a Paderborn, a Tottenham és a Hoffenheim ellen. Ha ez összejön, hamar átvennénk a vezetést a bajnokságban - és ezt is akarjuk elérni.

  Az előző szezonban a bajnoki cím csak az utolsó fordulóban dőlt el a Bayern és a Dortmund között. Jelenleg a Lipcse az éllovas - idén három esélyes lesz a győzelemre?
  Ezt még korai így állítani. Nem lehet belelátni abba, hogy mi fog majd történni a 10. forduló után. Fontos, hogy már az elején az élmezőnyben vagyunk. Idén nem szabad 9 pontos hátrányt összeszednünk, mint a tavaly. Jó keretünk van és optimistán tekinthetünk a jövőre.

  Említette a keretet: hat játékos távozott és szintén hat érkezett a nyáron. Mennyire elégedett az új igazolásokkal?
  Franck Ribéry és Arjen Robben együtt fontos játékosok voltak számunkra, de a többi távozót sem szabad elfelejtenünk, hiszen dupláztunk velük az előző szezonban. Teljesen elégedettek lehetünk az átigazolási tárgyalásokkal és az új igazolásokkal. Philippe Coutinho persze kiemelkedik közülük, hiszen ő egy világklasszis kaliberű játékos, ezt már meg is tapasztaltuk. Robert Lewandowski személyében megtalálta a tökéletes partnert. Sokat várhatunk ettől a duótól a jövőben. Ivan Perisic is teljesen hozta az elvárásokat, emellett pedig két francia világbajnokot is szereztünk. Nagyon kedvelem Benjamin Pavardot, nagyon jó és szerény játékos is egyben. Lucas Hernández jelenleg a Bayern történelmének legdrágább igazolása. Azt hiszem, a legjobb játékára még várnunk kell. Nem szabad elfelejteni, hogy épp egy öt hónapig tartó sérülésből épült fel. Ott van még Michael Cuisance és Fiete Arp is, mindketten ígéretes tehetségek. 

  A fiatal játékosok, mint Arp, Cuisance és Alphonso Davies, egyelőre még csak tartalékjátékosok. Ez az út a jövőre nézve?
  Két opció van: az egyik, hogy csereként kapnak lehetőséget, ahogy azt a múlt hétvégén is láthattuk. Davies és Cuisance a keretben voltak szombaton, vasárnap pedig mindketten fontos szerepet játszottak a B csapat győzelmében az Ingolstadt ellen - ez a csapat nem is olyan rég a Bundesligában szerepelt. A fiatal tehetségeink így inkább a harmadosztályban juthatnak több lehetőséghez. A másik lehetőség az, hogy eladjuk őket, de visszavásárlási opcióval. Ezt már pár játékossal megtettünk, ők jelenleg a Bundesligában vagy a Bundesliga 2-ben játszanak, mi pedig figyeljük őket. Ők ugye fiatal tehetségek, így fontos számukra, hogy játéklehetőséget kapjanak, ez az egyetlen módja annak, hogy fejlődni tudjanak. Nem könnyű elérni a nagycsapat szintjét. Ezért is jó, hogy van csapatunk is a harmadosztályban is, de ha valakinek megvan a képessége arra, hogy a másod- vagy épp az első osztályban játszhasson, mi nem utasítjuk vissza ezt. 

  Kollégája, Jan-Christian Dreesen nemrég nyilvánosságra hozta a 2018/19-es pénzügyi rekordbevételt. Ön hogyan értékeli a Bayern jelenlegi gazdasági helyzetét?
  17 éve vagyunk részvénytársaság és úgy gondolom, boldogok lehetünk az előrelépésünkkel. Az első naptól kezdve az volt a célunk, hogy folyamatosan növeljük a bevételt és a profitot is. Az előző szezon végén elértük a 750 milliós bevételt és mint mindig, egy magas profitot is. Ez fontos és azt mutatja, hogy a Bayernnek sportsikerei vannak és továbbra is egy nagyon komoly módon menedzsment alatt áll. El kell mondanom, hogy az még inkább büszkévé tesz. hogy folyamatosan toppon vagyunk pénzügyileg. Labdarúgóként tehetséggel születtem, viszont vezetőként a nulláról indulva kellett a szükséges  képességeket elsajátítanom. 

  Oliver Kahn januárban fog csatlakozni a klubhoz és ön mellett fogja elsajátítani az alapokat. Mit jelent ez? Csak januárban kezdenek el együtt dolgozni, vagy már felvették a kapcsolatot? 
  Több beszélgetésem is volt már Oliverrel. Fontos volt számára, hogy újra megismerje a Bayernt, mert egyes dolgok teljesen megváltoztak. Szerencsére rögtön átérezte és felfogta, hogy milyen naggyá is nőtt a Bayern valójában. Az egész futballfilozófia megváltozott. Támogatni fogom őt és 2021 December 31-én átadom a stafétabotot neki. Legjobbját fogja nyújtani, efelől kétségem sincs.

  És akkor hátradőlhet és új fejezetet kezd majd az életében?
  64 éves vagyok és pont van egy ide passzoló dal, az "Amikor 64 vagyok". A kedvenc együttesem, a Beatles játssza, tehát ez a sláger mindig a fejemben van. Háli'stennek még mindig fitt és egészséges vagyok. Mindig is élveztem a munkámat, de már megtapasztaltam, hogy egyszer át kell adni mindent a fiatal generációnak. Ezt már egyszer megtettem, amikor játékos voltam, de akkor még inkább aggódtam, mert akkor még nem tudtam, mit fogok csinálni a játékoskarrierem után. Van egy nagyszerű családom és egy jó életem. Miután visszavonulok, valószínűleg továbbra is követni fogom a futtbalt és főleg a Bayernt - az ujjaimat összeszorítva értük.

  https://www.youtube.com/watch?v=Fg0kfd7kow4

  Hírek