×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1730

  hétfő, 14 október 2019 21:08

  HAINER: "Nem költhetünk többet a bevételeinknél"

  Written by

  A hivatalos honlap első terjedelmes Hainer-interjújának utolsó része következik, amely már stratégiai és pénzügyi kérdéseket is érint.

  "Hainer és Oliver Kahn, professzionalizmus és kiváló mentalitás, stratégia és ideális előélet” – írja a német „FAZ” a Bayern felsővezetésének leendő tagjairól. Ez nagyon jól hangzik, nemde?
  Hainer: Természetesen jól hangzó szavak, nem tagadom. Oliver Kahn és a Bayern München amúgy is tökéletes párosítás. Már játékosként is ideális példakép volt. Megvan benne a Bayern-gén, szinte erősebben, mint bárki másban. Emellett kiválóan ismeri a klubot. Remek választás. Amellett pedig, hogy profi labdarúgó karrier áll a háta mögött, a saját vállalkozásai kapcsán az üzleti életben is szerzett tapasztalatokat. Egész biztosan a legmagasabb szintű szakértelmet hozza magával a klubhoz. A sport, kiváltképp a labdarúgás mindig is fontos volt számomra, mind szakmailag mind pedig a magánéletben, de én elsősorban az üzleti életben szerzett tapasztalataimmal fogok hozzájárulni a klub működtetéséhez. Biztos vagyok benne, hogy az ő labdarúgó- és az én kereskedelmi hátterem jól össze fog passzolni.

  Hogyan írná le az ideális játékost? Egyszer azt mondta, nem szereti azokat a típusokat, akik vállalják ugyan a felelősséget a csapaton belül, de nem teszik meg ugyanezt a nyilvánosság előtt. Szeretne kritikus embereket az együttesnél, akikkel megfelelő vitakultúrát tud kialakítani?
  - Természetesen, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy fejlődjünk. Ha mindenki beleegyezik mindenbe, ugyanazokat a köröket fogjuk futni időről-időre. Az pedig senkinek sem jó. Felelősségteljes játékosokat szeretnék, akik a pályán és azon kívül is a saját lábukon állnak.

  A globalizáció új kihívásokkal jár a Bayern elnöke számára is. Mi a véleménye a Katarral folytatott együttműködésről? Nem minden szurkoló örül ennek.
  - A jövőben még inkább szeretnénk megtalálni az egyensúlyt a sportbéli sikerek és a pénzügyi stabilitás, valamint a szurkolóink és tagjaink elkötelezettsége között. Bajor klub akarunk maradni, de közben nyitottnak kell lennünk a világ felé. Hitem szerint a szankciók soha nem vezetnek javuláshoz. Nem emlékszem olyan bojkottra, különösen a sportban, amely valaha pozitív eredményt hozott volna. Én az ellenkezőjét vallom: a sport hidakat épít. A katari helyzet javul, és azt hiszem, hogy a nyugati világgal folytatott üzleti kapcsolatok hozzájárulnak ehhez.

  Melyek a legnagyobb feladatok az elkövetkezendő három évben?
  Természetesen szeretnék megnyerni a Bajnokok Ligáját. Az FC Bayernnek mindig ez kell legyen a legfőbb célja. Szeretnénk bekerülni az európai kosárlabda legszűkebb elitjébe. A sakkcsapatunk épp most jutott fel a Bundesligába és nagy tervekkel vág bele. De a tömegsport is fontosságát is szeretnék hirdetni. A labdarúgás terén pedig új kihívásokkal kell szembenéznünk, elsősorban a növekvő átigazolási díjak miatt: hogyan tudnánk többet költeni? De persze az utánpótlásképzés is fontos. Nem veszíthetjük el az identitásunkat. Számos klub vált kizárólag üzleti vállalkozássá. Ez nem történhet meg a Bayernnel.

  Elfogadhatónak tartja a 100 millió euró feletti átigazolási összegeket?
  Ebben most még nem szeretnék állást foglalni, de az biztos, hogy igyekszünk elkerülni a féktelen költekezést. Ahogy Uli Hoeneß, úgy én is azt tanultam, hogy nem költhetünk többet a bevételeinknél.

  Mennyi időre tervez a Bayernnél?
  Előbb meg is kell, hogy válasszanak, mielőtt tervezhetek. Hálás és elégedett lennék, ha ez megtörténne. Aztán három év múlva meglátjuk. Nem zárok ki semmilyen eshetőséget.

  Hírek

  Please publish modules in offcanvas position.