×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1730

  hétfő, 14 október 2019 21:08

  HAINER: "Nem költhetünk többet a bevételeinknél"

  Written by

  A hivatalos honlap első terjedelmes Hainer-interjújának utolsó része következik, amely már stratégiai és pénzügyi kérdéseket is érint.

  "Hainer és Oliver Kahn, professzionalizmus és kiváló mentalitás, stratégia és ideális előélet” – írja a német „FAZ” a Bayern felsővezetésének leendő tagjairól. Ez nagyon jól hangzik, nemde?
  Hainer: Természetesen jól hangzó szavak, nem tagadom. Oliver Kahn és a Bayern München amúgy is tökéletes párosítás. Már játékosként is ideális példakép volt. Megvan benne a Bayern-gén, szinte erősebben, mint bárki másban. Emellett kiválóan ismeri a klubot. Remek választás. Amellett pedig, hogy profi labdarúgó karrier áll a háta mögött, a saját vállalkozásai kapcsán az üzleti életben is szerzett tapasztalatokat. Egész biztosan a legmagasabb szintű szakértelmet hozza magával a klubhoz. A sport, kiváltképp a labdarúgás mindig is fontos volt számomra, mind szakmailag mind pedig a magánéletben, de én elsősorban az üzleti életben szerzett tapasztalataimmal fogok hozzájárulni a klub működtetéséhez. Biztos vagyok benne, hogy az ő labdarúgó- és az én kereskedelmi hátterem jól össze fog passzolni.

  Hogyan írná le az ideális játékost? Egyszer azt mondta, nem szereti azokat a típusokat, akik vállalják ugyan a felelősséget a csapaton belül, de nem teszik meg ugyanezt a nyilvánosság előtt. Szeretne kritikus embereket az együttesnél, akikkel megfelelő vitakultúrát tud kialakítani?
  - Természetesen, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy fejlődjünk. Ha mindenki beleegyezik mindenbe, ugyanazokat a köröket fogjuk futni időről-időre. Az pedig senkinek sem jó. Felelősségteljes játékosokat szeretnék, akik a pályán és azon kívül is a saját lábukon állnak.

  A globalizáció új kihívásokkal jár a Bayern elnöke számára is. Mi a véleménye a Katarral folytatott együttműködésről? Nem minden szurkoló örül ennek.
  - A jövőben még inkább szeretnénk megtalálni az egyensúlyt a sportbéli sikerek és a pénzügyi stabilitás, valamint a szurkolóink és tagjaink elkötelezettsége között. Bajor klub akarunk maradni, de közben nyitottnak kell lennünk a világ felé. Hitem szerint a szankciók soha nem vezetnek javuláshoz. Nem emlékszem olyan bojkottra, különösen a sportban, amely valaha pozitív eredményt hozott volna. Én az ellenkezőjét vallom: a sport hidakat épít. A katari helyzet javul, és azt hiszem, hogy a nyugati világgal folytatott üzleti kapcsolatok hozzájárulnak ehhez.

  Melyek a legnagyobb feladatok az elkövetkezendő három évben?
  Természetesen szeretnék megnyerni a Bajnokok Ligáját. Az FC Bayernnek mindig ez kell legyen a legfőbb célja. Szeretnénk bekerülni az európai kosárlabda legszűkebb elitjébe. A sakkcsapatunk épp most jutott fel a Bundesligába és nagy tervekkel vág bele. De a tömegsport is fontosságát is szeretnék hirdetni. A labdarúgás terén pedig új kihívásokkal kell szembenéznünk, elsősorban a növekvő átigazolási díjak miatt: hogyan tudnánk többet költeni? De persze az utánpótlásképzés is fontos. Nem veszíthetjük el az identitásunkat. Számos klub vált kizárólag üzleti vállalkozássá. Ez nem történhet meg a Bayernnel.

  Elfogadhatónak tartja a 100 millió euró feletti átigazolási összegeket?
  Ebben most még nem szeretnék állást foglalni, de az biztos, hogy igyekszünk elkerülni a féktelen költekezést. Ahogy Uli Hoeneß, úgy én is azt tanultam, hogy nem költhetünk többet a bevételeinknél.

  Mennyi időre tervez a Bayernnél?
  Előbb meg is kell, hogy válasszanak, mielőtt tervezhetek. Hálás és elégedett lennék, ha ez megtörténne. Aztán három év múlva meglátjuk. Nem zárok ki semmilyen eshetőséget.

  Hírek