vasárnap, 01 március 2020 10:19

  "Nem volt más lehetőségünk" - mondják az ultrák

  Written by

  Mint utólag kiderült nemcsak a Hoffenheim-Bayern meccsen tiltakozta az ultrák Dietmar Hopp és a DFB ellen - Kölnben, Gladbachban és Dortmundban is leszedettek hasonló molinókat. Az egyébként egymást mélységesen gyűlölő táborok tehát koordinált akciót hajtottak végre, amit bajor oldalon a Schickeria és a RedFanatic vitt véghez - állítólag. A pontos miérteket a különböző bayernes ultracsoportokat tömörítő  Südkurve München közleményéből tudhatjuk meg. Íme:

  ***

   

  "A mai nap folyamán az egyik molinónkon a "rohadék / kurva fattya" (a "Hurensohn" súlyos sértés a német szlengben, ami kontextusfüggően többféleképp is fordítható - szerk.) szót használtuk. Alapesetben nem ütünk meg ilyen stílust, bár ez önmagában említésre méltónak sem kéne lennie. Egy focimeccs alatt ugyanis elég gyakran elhangoznak ilyen és ehhez hasonló szavak. Kérdezzék meg csak a BVB szurkolóit akiket rendszeresen "BVB-s rohadékoknak" hívnak vagy éppen Timo Wernert. Vagy esetleg Uli Hoeneßt vagy Oliver Kahnt, akiket szinté gyakran sértegetnek súlyos szavakkal.
  Ez a szóhasználat téma csak most lett felfújva, azzal hogy polémikus módon kritikát gyakoroltunk a Hoffenheim-modellel és annak protagonistájával, Dietmar Hopp-pal szemben.

   

  Ennél a pontnál jeleznénk, hogy eddig a kritikánkat mindig más módon gyakoroltuk. Többek között Herr Hopp volt az aki így vagy úgy, a BVB-szurkolóknak különösen fájó módon, ezt a spirált túltolta és személyes háborúba kezdet bizonyos szurkolói körökkel.
  Többek között ez is vezetett oda, a DFB két hoffenheimi idegenbeli meccs látogatásától tiltotta el a dortmundi fanokat. Ezzel a DFB megszegte abéli ígéretét, hogy ezentúl nem alkalmaz kollektív büntetést. Még, hogy ha ez a büntetés minket nem is érint annyira, és a Hopp-téma sem annyira releváns számunkra, ezt a lépést egy általános támadásnak vesszük a szurkolók joga ellen. Ez olyan lépés volt, amit nem hagyhattunk szó nélkül.

   

  A megfogalmazást nem szeretnénk relativizálni, azon nincs mit szépíteni, de egyszerűen nem volt más lehetőségünk arra, hogy a szükséges figyelmet megkapja a téma.

  Ha a jövőben minden hasonló sértésre mérkőzésmegszakításra lesz a reakció, akkor lehetetlen lesz lejátszani egy meccset. A mai mérkőzésmegszakítás egyszerűen túlzó volt és abszurd.

   

  A futball nem kisasszonyok játéka - a szurkolók pedig továbbra is lázadnak - a kollektív büntetés ellen - B*zd meg DFB!"

   

  Forrás

   

  Hírek