vasárnap, 01 március 2020 15:22

  HAINER: "Nem hagyjuk, hogy egy kisebbség kárt okozzon a klubnak"

  Written by

  Az ultrák után ma Herbert Hainer, a klub elnöke is hivatalos közleményt adott közzé a hivatalos honlapon: 

  ***

  Kedves tagok, szurkolók!

   

  Még mindig a hoffenheim történtek hatása alatt vagyunk. Szégyenkeznünk kell néhány úgynevezett "szurkoló" miatt. Néhány idióta a a legocsmányabb módon inzultálta Dietmar Hoppot a az ominózus molinókon. Távolról, névtelenül és gyáván tapostak a becsületébe, ez a történet egy igazi mélypont volt.

  A klub egész nevében bocsánatot szeretnék kérni Dietmar Hopptól!

  Épp most ünnepeltük a klub 120. születésnapját, 120 évnyi felelősségtudatot, toleranciát és tiszteletet, amit továbbra is fenn kívánuk tartani. Nem fogjuk hagyni, hogy a klubounkban egy olyan apró kisebbség tegyen kárt, amelyiket nem érdekli sem a foci sem a Bayern, csak az, hogy produkálják magukat egy olyan színpadon, ami nem is az övék.

  Itt az ideje, hogy határozottan cselekedjünk. A rasszizmusnak, a kirekesztésnek, a sértéseknek és bármiféle diszkriminációnak itt és most vége kell lennie. Ez egyébként Bayern rajongók túlnyomó többségének a véleménye is, akik együttérzésüket és felháborodásukat számos online platformon megfogalmazták. A Hoffenheim és Bayern játékosainak gesztusát - ahogy tilatkozásul nem fociztak tovább - szintén nagyra értékelték. Ez igen erős üzenet volt. A megosztottság helyett az összetartozást kell hirdetnie a futballnak. Erre a szolidaritás a megfelelő eszköz.

  A következő napokban tárgyalásokat folytatunk a klubon belül, és megvizsgáljuk a lehetőségeket, hogy hogyan kerülhetjük a jövőben el a hasonló, méltatlan jeleneteket. Minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználunk annak érdekében , hogy határozott lépéseket tegyünk azok ellen, akik tegnap lejáratták az FC Bayernt és az egész német labdarúgást, akik az alapvető értékeinket tapossák. Tisztában vagyunk azzal, hogy a mi a felelősségünk a Bayern München kapcsán. Teljesen világos számunkra: ez így nem mehet tovább!

   

  Herbert Hainer, a Bayern München elnöke

  Hírek