péntek, 05 június 2020 19:16

  Davies: Sok-sok gyerek számára szeretnék példakép lenni

  Written by

  Alphonso Davies a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott - személyes témákat érintve.

   

  Alphonso, a közösségi platformokra feltöltöltött bejegyzéseidből könnyen kitűnik, hogy egy olyan srác vagy, aki minden helyzetből a legjobbat akarja kihozni. Honnan jön ez?

  Véleményem szerint az egész családomra ez jellemző. Nehéz időkön mentünk keresztül, amikor fiatal voltam, végtelenül hálás vagyok a szüleimnek ezért. Az utazás egy líbiai polgárháborúból indult, aztán Ghánán keresztül érkeztünk Kanadába. Most minden egyes napomat kiélvezhetném, de tisztában vagyok vele, hogy az életnek más oldalai is vannak. Ezért is próbálom átadni az embereknek, mennyire fontos az, hogy értékeld az élet örömeit. Ezt a pályán és a közösségi médián keresztül is próbálom elérni. 

  Az, hogy utat tör valaki maga előtt a versenysportokban, az még nem jelenti azt, hogy vidám és gondtalan az élete. Nyilvánvalóan ezekben a videókban egy más Alphonso Daviest láthatunk. Egy koncentrált, komoly, önbizalommal teli egyéniséget.

  Amikor rálépek a Säbener Straße vagy az Allianz Aréna gyepére, átváltozok. Tudom, hogy sok ember felnéz ránk, játékosokra, köztük rám is. Tisztában vagyok azzal is, hogy mikor kell komoly célokat kitűznöm magam elé és mikor van itt az ideje a pihenésnek. Mindigis az volt a célom, hogy egy olyan klubnál játszhassak, mint a Bayern, a világ legjobbjai ellen. Egyetlen nap sem hagyok alább, soha.

  Tudod azt is, hogy sok, a világ összes tájáról származó gyerek példaképe vagy?

  Sok-sok gyerek számára szeretnék példakép lenni. Afrikai menekültekként érkeztünk Kanadába és keményen dolgoztunk mindazért, amink csak van. Úgy gondolom, hogy az életútam megmutatja az embereknek, hogy semmi sem lehetetlen, ha bízol magadban és nem engeded félrevezetni magad. Ha ezek a gyerekek a világ minden pontjáról látják, ahogy játszom és hallják a múltamat, elképzelem, ahogyy motivációt merítenek ebből, bátrabbak lesznek és közelebb érzik magukhoz az álmaikat. 

  Van egy különleges gén a Bayernnél. Érzed?

  Igen, a Mia San Mia. Ezért tudtam már az első hetektől elkezdeni tanulni itt. Emellett pedig az is igaz, amit azelőtt hallasz, mielőtt ideérkeznél: valami hihetetlenül családias környezete van itt a Bayernnél. Egy nagyon jó klub, különösen a fiatalok számára: kiváló fogadtatásban részesülsz, mindenki odafigyel rád, ezzel egyszerre pedig minden egyes edzésen arra buydítanak, hogy a lehető legjobbat hozd ki magdból. A Mia San Mia egy olyan dolog, ami örökre belém ragadt, mivel teljes mértékben azonosulni tudok ezzel a mottóval. 

  A Phonzie beceneved egy tipikus bajor név. A barátnődet is tanítod "bajorul"? Ugye ő is labdarugó, a PSG-nél - álom válna valóra, ha ő is a Bayernhez igazolna?

  (nevet) Igen, többen is közölték ezt velem. Mivel tipikus német név, ezért akár örökre a Bayernben maradhatok. Természetesen egy álom válna valóra azzal is, ha a barátnőm ide igazolna. Meg kell kérdeznem Rummeniggét, hogy van-e esély rá. Nekem nagyon jó lenne, de ő jelenleg jól érzi magát a Párizsnál. 

  Hírek