szerda, 17 június 2020 21:35

  Müller: A Bayern visszatért!

  Written by

  Thomas Müller karrierje során 9. alkalommal lett Bundesliga bajnok, ezzel David Alaba és Franck Ribéry mellett a legsikeresebb játékosnak modhatja magát a liga történelmében. A Werder elleni győzelem és a bajnoki ünneplés után a 30 éves spíler a klub hivatalos Instagram oldalán a nézők kérdéseire válaszolva beszélt érzéseiről, ennek fontosabb mondatait mi is összegyűjtöttük.

   

  A bajnoki címről: Épp most értünk vissza Brémából és természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy bezsebeltük. Nem volt egy ajándék, ha visszagondolunk, hogy honnan jutottunk a csúcsra. Emlékszek két nehéz mérkőzésre is Karácsony előtt, amikor mindkét alkalommal Zirkzee nyerte meg nekünk a meccset a Freiburg és a Wolfsburg ellen is. Szóval különleges úton szereztük meg a bajnoki címet.

  Az ünneplésről a Bréma elleni meccs után: Nagy buli volt. Ha nem egy döntőről vagy egy trófea magasba emeléséről van szó, akkor általában igyekszünk mielőbb visszarázódni a normális kerékvágásba, mivel még vannak meccseink hátra. Ez alkalommal azonban nem így történt. Lehetett látni az elmúlt hetek hatását a csapaton, kedden viszont nagyon eleresztettük a hajunkat. Előbb egy vidéón visszanéztük a szezont, majd zenével ünnepeltünk az asztaloknál. Nagyszerű parti volt.

  A zsinórban 8. bajnoki címről: Különleges érzések vesznek körül. Voltak hullámhegyeim és hullámvölgyeim ebben a szezonban. Ezert is tölt el ekkora öröm és elégedettség, mert megharcoltam a helyemért a csapatban, az előző években pedig nem nagyon kellett küzdenem ezért. Csapatként nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, de számomra 2020 eddig mindent felülír, annyira jól ment.

  Neuer bravúros védéséről: Miután kivédte, azt gondoltam: „Rendben, ez megint jól jött össze". Előtte pedig: „,Gyerünk, Manu, csak tedd azt, amit mindig is szoktál.” És bejött. Teljes mértékben megbízunk a kapusunkban. Ez pedig egy kulcsmomentum volt a 90. percben, amikor ráadásul emberhátrányban voltunk. Ilyenkor valahogy próbálod mindig menteni a bőrödet, Manu pontosan így tett értünk.

  A szezon hátralévő részéről: Látszik a csapaton, hogy duzzadunk a boldogságtól jelenleg. Jó energiával játszunk, de még előttünk van a kupadöntő, aztán pedig a Bajnokok Ligája is – habár ott nem hagyományos körülmények között történik a lebonyolítás. Kíváncsian várom a minibajnokságot, úgy gondolom, jó esélyeink vannak idén. Természetesen egy kis szerencsére is szükség van a BL-ben, mivel az összes résztvevő csapat magas szintet kepivesel. A Bayern visszatért!

  Hírek