×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 129

  kedd, 04 augusztus 2009 16:08

  Pranjic: "Megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját"

  Written by

  Danijel Pranjic, az Audi kupán elrontott büntetõje Manchester United ellen majdnem a Bayern elsõ címébe került. Mi volt a hiba?


  Elõször a bal sarokba akartam lõni. Aztán láttam, hogy Van Der Sar arra mozog. Mikor aztán ellõttem jobbra, meglepõdve láttam, hogy Van Der Sar hirtelen már ott termett. Úgy hallottam, hogy a lövésemnél eltört az ujja. Tehát én is, és õ is pórul járt. A legjobbakat kívánom neki!

  Münchenben eltöltött elsõ öt hete alatt vannak rossz tapasztalatai?


  Nem! Minden tökéletes. A város csodálatos, csak úgy, mint csapat, s kiválóan kijövök új kollégáimmal. Az az érzésem, hogy a Bayernnél mindenki egy húron pendül.

  Milyen a német tudása?


  Sajnos nem volt még sok idõm a német nyelv tanulására. Elõször egy német tanárt kell találnom. De azért már kezdek értegetni egy s mást, fõleg a futballal kapcsolatos kifejezéseket.

  Ivica Olic a németben tud önnek segíteni.

  Bevallom, horvátul beszélünk egymás között. Ismerjük egymást a válogatottból. Segített nekem, s sokat mesélt a német futballról és a Bundesligáról. Remélem, jól fogok játszani, akkor minden egyszerûbb lenne nekem Münchenben, s nem kellene Ivica idegeire mennem (nevet).

  Nyáron Darijo Srna neve is felvetõdött a Bayernnél. Passzolna õ a bajorokhoz?

  Ezeket a híreszteléseket én csak az újságból ismerem. Darijo jó barátom, egy nagyon jó játékos, jobboldalon a védelemben és a középpályán is bevethetõ egyaránt. Az ereje pedig egyenesen lenyûgöz.

  Ön Louis Van Gaal kívánságára érkezett Münchenbe. Milyen a kapcsolatuk?

  A Bayernhez kerülésem elõtt személyesen nem ismertem. De ha egy edzõ a Barcelonaval és az Ajaxal is olyan nagy sikereket ér el, s az új csapatába akar engem, az számomra hatalmas megtiszteltetés. Minden játékos számára nagy megtiszteltetés lenne ez.

  Mire helyezi, Van Gaal az edzéseken a hangsúlyt?

  A tréningek nagyon intenzívek. Sokat beszél a játékosokkal, s ez nekünk focistáknak nagyon fontos. Jó, mikor megdicsér minket, de természetesen hibáinkra is rámutat. Csak így tud minket fejleszteni. Egyáltalán nem szereti, ha a tréningen valaki dekoncentrált. S nem utolsó sorban a labdatartás gyakoroljuk, ami Van Gaalnal nagyon fontos.

  A felkészülés során legtöbbször középpályán játszott. A Neckarelz elleni kupamérkõzésen viszont már balvédõként szerepelt. Hol szeret jobban játszani?

  A középpálya bal oldalán. Ez az én kedvenc posztom. Erõsségeim a gyorsaság és a technika, s ezekkel, a tulajdonságokkal itt jobban érvényesülhetek. De ha az edzõ úgy gondolja, szívesen játszok hátul is.

  A bal középpályán az elmúlt két évben Ribéry játszott. Tud Ribéryhez hasonló teljesítményt ígérni a Bayern szurkolóknak?

  Nem szeretem a Ribéryvel történõ összehasonlítást. Jelenleg õ a világ egyik legjobb játékosa. Boldogok lehetünk, hogy a csapatban tudhatjuk. Nekem saját stílusom van, mellyel megpróbálok a csapat segítségére lenni.

  A középpályán nagy a konkurencia.

  Az biztos. De mindig a legjobbat fogom nyújtani. Minden edzésen, minden meccsen. A futball tulajdonképpen egyszerû: a legjobbak játszanak. Ha jól fogok futballozni, akkor a kezdõben leszek, s úgy gondolom jó esélyem van a kezdõbe kerülésre.

  Ugyan még nem kezdõdött el a Bundesliga, de tud ettõl függetlenül valamiféle különbséget mondani a német és holland bajnokság között ?

  Igen, hisz mindig követtem a Bundesligát. Évek óta sok horvát futballozik Németországban. Hollandiában nyíltsisakos játék folyik, s emiatt a védekezés háttérbe szorul. Ennek tudható be, hogy sok gól születik. Németországban más a helyzet. Itt nagy hangsúly van a taktikai fegyelmen.

  A Bayern az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája negyeddöntõéig jutott. Ott a Barcelona túl erõsnek bizonyult. A Bayern erõsebb, mint az elmúlt szezonban?

  A Milan és a Manchester United ellen megmutattuk, hogy képesek vagyunk nagy csapatokat is megverni, még akkor is, ha ez csak felkészülési mérkõzés volt. Úgy gondolom, a salátástál elhódítása az elsõdleges számunkra. A Bajnokok Ligája más tészta. Tavaly a Barcelona egyeduralkodó volt, de az idén megint lesz körülbelül 10 csapat, aki esélyes a végsõ gyõzelemre. A Bayern is közöttük van.
  (forrás: spox.com)
  riberybayern

  Hírek